Boot 2023

REWIND: Hovedkalalogen fra Kiyv-baserte REwind er flere serier med fine båtklær, men firmaet har også en unik kolleksjon produsert av russiske fallskjermer. Andrej Shpetniy viser her frem en lett vindjakke.

Vindjakke av russisk fallskjermduk

Et lite, ukrainsk firma som vakte litt oppsikt på årets store båtmesse i Düsseldorf var REwind.

Publisert Sist oppdatert
INGEN TVIL: Tydelige ukrainske symboler viser hvor disse klærne er produsert.

Boot, Düsseldorf:

Dette er en klesprodusent som lager båtklær av den tøffere typen, altså klær som tåler skikkelig drittvær.

Kyiv-baserte REwind bruker en hel del resirkulerte materialer, som seilduk i klærne, men trekkplasteret på Boot Düsseldorf var utvilsomt vindjakker av fallskjermstoff.

Og da snakker vi naturligvis om russiske fallskjermer. Kolleksjonen, som også består av ponchoer og shorts selges under navnet #Demilitarization.

Se hva Andrej Shpetniy i Rewind selv sier om fallskjermjakken:

Om det er er god eller dårlig smak å selge gjenstander av materiell som er blitt brukt av soldater som kan ha dødd under tjenesten kan helt sikkert diskuteres. Men slik har det vært siden tidenes morgen. Det finnes suvenirer og minnegjenstander fra ulike kriger i de fleste hjem, også i Norge. Under 2. verdenskrig gikk bruder gikk til alters i kjoler sydd av - ekte - fallskjermsilke og det ble laget utallige kokekar og andre nyttige gjenstander av lettmetall fra nedskutte fly. For å nevne noe.

Så vi forstår godt at Rewind griper sjansen. Både symbolsk og fordi prosjektet skaper viktige arbeidsplasser i et krigsherjet land og ikke minst gir livsnødvendige valutainntekter.

MER NORMALT: Hovedkolleksjonen er ikke trofé-klær, men helt normale båtplagg.