Tønsberg Boatshow

MESSE: Nok en gang kan messeadmiral Frode Sundsdal ønske velkommen til Tønsberg Boatshow . (Foto: Amund Rich. Løken).

Endelig blir det båtmesse i mai

De store båtmessene ble alle avlyst i vinter, men nå er det klart for båtutstilling på brygga i Tønsberg i begynnelsen av mai.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro holdes det båtmesse i Tønsberg den første helgen i mai. Første gang båtmessen ble arrangert var i 1992.

– Den gang var prisen for inngangsbilletten 15 kroner. Etter hvert gikk prisen opp til 100 kroner, mimrer Ole Morken. Han startet den lokale båtmessen sammen med Karl Fredrik Lindman og Tore Egeland for 30 år siden.

På det meste hadde det som den gang het Østlandets båtmesse mer enn 200 båter tilgjengelig fra publikum.

Regionale messer

Messeansvarlig Frode Sundsdal gleder ekstra mye til årets messe som for øvrig er gratis for publikum.

– Det er gledelig å se den gode oppslutningen fra utstillere. Jeg er sikker på at dette er noe publikum også gleder seg til også. Det er med skrekkblandet fryd vi nå endelig får båtmesse i Tønsberg igjen, sier Sundsdal etter to år uten båtmesse i byen som følge av korona-situasjonen.

Årets messe har mange båter publikum kan glede seg til. Daglig leder Christian Eyde i Via Marine i Holmestrand forteller at det til og med blir norgespremiere i Tønsberg

– Ryds 735 VI er en stor walkaround som aldri er vist i Norge tidligere, så det blir første gang i Tønsberg. Med få nasjonale båtmesser blir de regionale viktigere og viktigere, sier Eyde.

Båtutstyr

En annen som gleder seg til å vise båtene for publikum er daglig leder Jon-Willy Klausen hos Memo i Tønsberg.

– En av båtene er nyheten Ibiza 711. Vi ser fram til å vise mangfoldet på vannet. Jeg gleder meg til båtmesse i Tønsberg igjen, sier Klausen. I alt stiller Memo med 15 båter, hvor en av dem er den hel elektriske Strana båten som er utstyre med pod fra lokale Seadrive.

I tillegg til Memo og Via Marine er det følgende båtutstillere: Vestfold Maritim, Vrengen Martime, Aaaby Marine, Viknes Sør, Medø Marina, Fie Båt og Motor, Boat Supply og Medø Marina.

– I tillegg blir det en god del båtutstyr, så her blir det nok noe å finne for alle med båtinteresse, sier Frode Sundsdal. Blant utstyrsleverandørene du kan treffe på brygga er Maritim, Din Båt, Best Marine og Vestfold Maritime.