Uiva Helsinki

OPPSVING: Tilstrømningen av besøkende til den flytende båtmessen Uiva i Helsingfors økte med 14 prosent sammenlignet forrige gang messen ble arrangert i 2020.

Flere besøkende til finsk båtmesse

18. til 21. august ble Finlands største, flytende båtmesse, Helsinki Uiva Boat Show, arrangert og kunne notere en økning i antall besøkende på fjorten prosent. Det lover godt for den største flytende messa her til lands, Båter i sjøen, som åpner bryggene for publikum på torsdag.

Mer enn 250 båter var utstilt på messa i Helsingfors, som trakk til seg over 12 100 besøkende i løpet av messedagene.

– Interessen for båtlivet synes å fortsette på et høyt nivå, uttaler daglig leder Jarkko Pajusalo i båtbransjeorganisasjonen Finnish Marine Industries Federation Finnboat i en pressemelding.

I Finland har man et obligatorisk båtregister, og tallene viser at antallet nye båter som antallet nye registreringer så langt i år er 13 prosent bak toppåret i 2021, men likevel 17 prosent over 2019-nivået.

Besøkstallene underbygger Finnboats vurdering om at båtmarkedet fortsatt er eksepsjonelt sterkt i Finland. Med en økning på 14 prosent sammenlignet med forrige gang messen ble arrangert i 2020. I 2021 ble den, i likhet med en rekke andre tilsvarende messer, avlyst på grunn av Covid-19-restriksjoner.