Boot 2023

TYRKISK SNEKKE: Form følger funksjon på denne relativt rimelige, men velutstyrte turbåten.

Neta Fisher: Tyrkisk «snekke»

Utstillerne på Boot Düsseldorf har tidligere også vist del mer tradisjonelle båter. Slike finnes fortsatt, selv om det blir stadig færre produsenter som ser et marked i denne typen modeller.

Boot Düsseldorf

En tyrkisk båt med et klart, gjenkjennelig «snekkepreg» er Neta Fisher 6.60. Men likheten følger nok mer funksjon enn direkte slektskap, i følge produsenten er modellen basert på lokale, klinkbygde fiskebåter som gjerne var ute på feltet over lengre tid. Mannskapene derfor måtte ha et lite krypinn.

TREVERK: Interiøret er bygget av kraftig kryssfiner.

Den viste varianten har påhengsmotor og er dermed å regne som en halvplaner. Prisen er under 600 000 kroner i Tyskland med motor og en forbausende lang liste standardutstyr. Her er det køyeplass for fire, solceller på taket, et stort kjøleskap, pantry med gass og vann og spyletoalett i eget rom, for å nevne noe.

LUGAR: Det er en trivelig lugar forut, med god ventilasjon og fin takhøyde. Men toalettrommet er såpass lite at døren vil bli stående åpen ved bruk. Ikke ideelt.




Interiøret er plassbygd av solid kryssfiner og det heldekkende taket over båten skal beskytte mot brennende sol i varmere land. Hos oss holder taket regnet unna, og det er en rask jobb å lukke hele akterdekket med fastmonterte kalesjepaneler.

Neta Fisher 6.60 ser muligens litt rar ut på messestanden, den blir nok penere på sjøen. Uansett er dette en enkel, men fullverdig feriebåt i miniatyr - og de som ønsker mer snekkefølelse og litt billigere drift kan dessuten få modellen levert med en 29 hesters Yanmar innenbordsmotor.

VELG SELV: Neta 6.60 leveres enten med påhenger montert på en slags badeplattform eller med tradisjonell dieselmotor.