Båtmagasinet-TV nr. 3/2022

TV-SENDING: Vi presenterer høydepunktene i Båtmagasinets april-utgave i dagens web-TV-sending.

Nytt liv til falmet gelcoat, og siste reis for Scand 29 Baltic

Hydrogendrevet rekkeviddeforlenger, designerens tanker om et bærekraftig båtliv og siste reis for Scand 29 Baltic er noen av temaene i Båtmagasinets web-TV-sending.

Båtmagasinets nummer 3 er ute hos abonnentene og er kommet i salg i butikkene. I web-TV-sendingen som nå ligger ute, får du med deg noen av høydepunktene i den innholdsrike aprilutgaven:

Vi har besøkt oppstartselskapet Hyrex i Tønsberg som har sjøsatt prototypen til Hyracer 28 - en norskbygget båt for elektrisk fremdrift som i tillegg skal utstyres med en hydrogendrevet brenselcelle som forlenger rekkevidden, og eliminerer rekkeviddeangsten.

Bærekraft og fremtidens fremdriftsløsninger i båt er også temaer vi tar opp i et stort intervju med båtdesigner Karl Marius Norschau i Arendal. Norschau er naval architect og representerer en ny generasjon båtdesignere. Han mener at dagens insentivordninger som skal stimulere til et mer bærekraftig båtliv også burde ta hensyn til energieffektivt og varig design.

For mange er påske tid for båtpuss. Polering og gjerne også rubbing må gjøres hvert år for å bevare båten, selv om mange drømmer om et produkt som gir en varig blank båt. Vi har prøvd keramisk coating på reportasjebåten – en form for veldig hard, litt elastisk lakk som både restaurerer falmet gelcoat, men som også er vesentlig mer varig enn tradisjonell voks.

Populære Scand 29 Baltic er blitt historie etter at formene til familiebåten som ble lansert for 40 år siden nå er skrotet. Selskapet som var preget av opp- og nedturer gjennom flere tiår, ble overtatt av Jan Petter Zonneveld i 2015. Etter 1200 produserte Balticer i regi av Scand Boats, så var det Zonneveld som måtte ta den tunge beslutningen om å skrote en viktig del av norsk fritidsbåthistorie i vår.

Se sendingen HER: