Idylliske Kjerringøy

Tolv nautiske mil nord for Bodø ligger historiske Kjerringøy. Plassen har rikelig å tilby båtfolk som passerer på vei til eller fra Lofoten og Steigen. Vi mener Kjerringøy kommer høyt på listen over de flotteste stedene i Nord-Norge!

Publisert Sist oppdatert

Selv har vi besøkt Kjerringøy tre ganger med egen båt. Første gang på vei til Lofoten i juni 2020, og underveis til og fra Steigen i juni 2021.

Og vi er ikke de eneste som har latt oss begeistre. Allerede i 2014 havnet Kjerringøy på den anerkjente reiseguiden Lonely Planets liste over 50 hemmelige destinasjoner i Europa. Grunnen blir ganske åpenbar når man kommer til stedet som ligger omgitt av høye fjelltopper. Kjerringøy hviler inviterende i landskapet med en vennlig kystlinje preget av hvite strender og frodige, grønne enger. Her bygde kjøpmannen, jekterederen og væreieren Erasmus Zahl opp sitt imperium på 1800-tallet. Bygningsmiljøet på og rundt Kjerringøy Handelssted er i stor grad bevart. Og mye har skjedd på Kjerringøy siden det amerikanske forlaget løftet plassen frem for snart ti år siden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER