VANNLEKER OG VANNSPORT

Den perfekte kombinasjonen

Vannscootere skal visstnok egne seg godt til vannleker og vannsport. Båtliv samlet barn i alle aldre og testet ut denne påstanden.

Publisert Sist oppdatert

Vannscootere har vært heftig debattert denne våren etter at myndighetene ga klarsignal for bruk av vannscootere på linje med fritidsbåter forøvrig. Vannscooterne kan dermed være et rimelig alternativ for vannsport og vannleker. For 70.000 kroner får du en ny vannscooter egnet til vannsport, mens du gjerne må opp over 200.000 kroner for en båt til samme formål. Drivstofforbruket er betydelig lavere for en scooter enn en tradisjonell båt, slik at den er mye billiger i drift og forurenser mindre.

Talsmenn for vannscootere påstår at de har mange fordeler i forhold til større båter: Ettersom det er vannjet er det ingen farlige propeller. Det har forekommet ulykker i forbindelse med vannskikjøring der personen i vannet er blitt skadet av propellen.

I debatten som har rast den siste tiden om vannscootere snakkes det også mye om støy, men faktum er at vannscootere faktisk støyer mindre enn tilsvarende motorbåter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS