Skagerrak

Det sommerblide triangelet

Sørlandet, den svenske vestkysten og Skagen – Skagerrak holder fortsatt mål for en sommerseilas, og utenfor cockpiten er det mye å finne på.

Publisert Sist oppdatert

Magne Klann, forfatter av flere bind av «Havneboka», vil ta en rundtur til de fineste havnene i Skagerrak i sommer; havner hvor du også kan oppleve noe eller røre på deg. Og han vil starte på Ursholmen, som er den ytterste utposten mot havet sør for Kosterøyene.

Ursholmen er en del av Kosterhavet nasjonalpark, som igjen er forbundet med Hvaler nasjonalpark. Det i seg selv sier noe om det unike ved området, og at det her først og fremst dreier seg om flora og fauna. Ikke minst er bestanden av seler stor i området.

Ursholmen var i sin tid Sveriges vestligste bebodde øy, og et særtrekk ved stedet er tvillingfyrene som rager 13 meter til værs. Det ble satt opp to fyrtårn i 1891 for at Ursholmen fyr ikke skulle kunne forveksles med fyret på Færder. På Ursholmen har du et flott utsyn, men på din vandring rundt på øya, bør du også studere øyas natur og detaljrikdom.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS