NY BÅTPRIS I NORGE: - Vi vil hedre de beste båtene i Norge, sier fra venstre Christan Broch Korsbøen (NORBOAT), Stig Hvide Smith (Båtforbundet) Ole Henrik Nissen-Lie (Båtmagasinet) og Magnus Ryhjell (NORBOAT).

Lager pris for Årets Båt

– Vi vil hedre de beste båtene i Norge, sier Stig Hvide Smith i Båtforbundet, Magnus Ryhjell i Norboat og Ole Henrik Nissen-Lie i Båtmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

Prisen «Årets båt» i Norge skal for første gang deles ut under årets Båter i Sjøen i august i år, og utdelingen arrangeres i samarbeid med Norboat som er arrangør av Båter i Sjøen.

Planen er at det skal bli en årviss begivenhet for seilbåter og motorbåter i det norske fritidsmarkedet, der det årets beste motorbåter og seilbåter vil bli kåret.

- Vi vil gjøre stas på båter og produsenter som lykkes i det norske markedet. Sjøegenskaper, kvalitet og markedsgjennomslag, vil være blant kriteriene, sier de. Vi ønsker å premiere «folkebåten». Norske båtfolk er blant de mest kvalitetsbevisste i verden, også mange norske båtbyggere er internasjonalt anerkjente. Dermed tror vi at det å lykkes i det norske markedet også vil henge høyt og føles som en ekstra hyggelig oppmerksomhet for de som står bak de båtene som nordmenn liker best, sier de.

I Juryen sitter Marit Strømøy, Stig Hvide Smith, Axel Nissen-Lie og Ole Henrik Nissen-Lie.

For både seilbåter og motorbåter nomineres det i kategoriene bobåt og dagsturbåt, og det nomineres to kandidater i hver klasse. Båtene som det nomineres fra er båter som har kommet på det norske markedet i perioden fra fjorårets Båter i sjøen. 

De nominerte båtene legges ut til en rådgivende leseravstemning i Båtmagasinet og juryen plukker ut de endelige vinnere. Kriteriene for kåringen er kvalitet og ytelse i forhold til pris, design og innovasjon, sjøegenskaper og sikkerhet, og gjennomslag i markedet.