Drivstoffprisene får skylda

VASSØY: Hogne Bertelsen ved Vassøy Bunkringsstasjon ved Stavanger antyder en halvering av trafikken sammenlignet med i fjor.

Melder om mindre trafikk på sjøen

NRK Rogaland melder i dag at gjestehavner over hele Norge rapporterer om færre besøkende med båt. Høye drivstoffpriser får skylda, ifølge NRK.

Publisert Sist oppdatert

Hogne Bertelsen, som er driftsleder ved Vassøy Bunkringsstasjon ved Stavanger, sier til NRK at det er mye mindre folk i år enn i fjor, og han estimerer en halvering av trafikken.

NRK har vært i kontakt med gjestehavner over hele landet fra Troms og Finnmark til svenskegrensa, og signalene peker i samme retning: Trafikken har gått ned sammenlignet med i fjor.

STILLERE: I følge NRK melder mange gjestehavner om vesentlig mindre trafikk enn i fjor. Også i Ryfylke mener friluftstrådet at nedgangen er tydelig.

Hans Olav Sandvoll, som er daglig leder i Ryfylke Friluftstråd, uttaler til NRK at de ser en tendens til færre båter og at de går saktere. Halvtomme søppeldunker i naturhavnene tyder også på mindre aktivitet enn vanlig, mener han.

Også Båtmagasinet har registrert vesentlig mindre aktivitet i skjærgården i Vestfold og Telemark så langt i sommer, selv på de fineste dagene.

En vennegjeng på vei fra Lillesand til Stavern med tre båter i følge, konstaterte at det var svært god plass i havnene både i Stavern og Kragerø, sammenlignet med hvordan det var på samme tidspunkt i fjor.