Sunseeker Hawk 38:

SUNSEEKER HAWK 38: Verdenspremieren er flyttet fra Cannes til Oslo.

Flyttet verdenspremieren til Norge

Verdensnyheten Sunseeker Hawk 38 skulle egentlig premierevises i Cannes. I stedet er begivenheten lagt til Norge.

Publisert Sist oppdatert

I fjor fikk den britiske båtprodusenten Princess stor oppmerksomhet da de lanserte Princess R35 i Cannes, en båt som skiller seg ut fra alt annet vi har sett fra den ellers ganske så konservative båtprodusenten. I år er det Fairline som står for tur, og opprinnelig skulle deres nye båt også få sin verdenspremiere på Cannes Yachting Festival, Europas største flytende båtmesse. I stedet er premieren lagt en uke tidligere, til Båter i Sjøen i Oslo.

62 knop

Sunseeker Norway har nylig blitt en autorisert Sunseeker forhandler, etter å ha vært underlagt Sunseeker i Finland. Dette markeres under Båter i Sjøen. Og det er byggenummer 001 av verdensnyheten Sunseeker Hawk 38 som kommer til Aker brygge. Båten veier fem tonn og er utstyrt med to Mercury 400R, som gjør at båten yter hele 62 knop.

LES OGSÅ: Mercury Verado R for de fartsglade

Denne 38 fots båten koster rundt åtte millioner kroner. Det steppede Fabio Buzzi-skroget er bygget utelukkende med tanke på påhengsmotorer. I tillegg har nyheten lånt et par triks fra RIB-verdenen: To Hypalon-pongtonger er montert fra midtskipet og akterover. Dette gir både ekstra sikkerhet og mer komfortabel gange i tung sjø, ved siden av at tubene naturligvis gjør det mer lettvint å gå til kai.

LES OGSÅ: Verdens raskeste elbåt er norsk

Stolt

Båten er for øvrig bygget på en strukturell skumkjerne. Sammen med pongtongene gjør dette nyheten synkefri og svært stillegående. Sunseeker Hawk 38 blir den minste modellen i Sunseeker-sortimentet.

– Vi er stolte over at en av markedets mest eksklusive båtmerker velger å legge sin verdenslansering til Norge, sier daglig leder Leif Bergaas i Båtbransjeforbundet Norboa.

LES OGSÅ: 10 båtnyheter du kan glede deg til