Sværing til Båter i sjøen

Explorer 58 Pilothouse en stor trawler som etter fire år med utvkling er klar for lansering på Båter i sjøen i september.

Publisert Sist oppdatert

Verdensnyheten Explorer 58 Pilothouse er nå ankommet Norge. Båten ligger nå ved W-Yacht sine lokaler på Åmøy Havn i Stavanger for produksjon og montering av kalesjer. Om et par uker setter denne trawleren kurs mot Oslo, hvor Explorer 58 Pilothouse får sin verdenspremiere. Båtliv vil som første båtblad utføre test av nye Explorer 58 Pilothouse.

Ankomst av første Explorer 58 Pilothouse er en stor begivenhet for W-Yacht AS og Explorer Motor Yachts Ltd. Prosjektet ble startet så langt tilbake som desember 2012. W-Yacht, som har vært Europa-importør for Clipper- og Explorer Motor Yachts siden selskapet ble etablert i 2007, har gjennom årene solgt og levert nærmere 50 Clipper- og Explorer trawlere til kunder i Norge, opplyser Ola Andre Worre, som er daglig leder i W-Yacht.

Les også: Kinesisk luksus

– Planene om Explorer 58 Pilothouse kom til i 2012 ved at vi ble kontaktet av en kunde som lurte på om vi ikke kunne komme med en eksklusiv og driftsøkonomisk pilothuse trawler med to separate salonger og fire sovekabiner med tilhørende baderom og dusjrom. Verftet og Explorer Motor Yachts var ikke vanskelig å be. De kom flygende til Norge allerede uken etter, hvor vi sammen hadde møte med kunden for hvordan han i de store trekk ønsket båten. Resultatet ble modellen Explorer 58 Pilothouse, som, etter å ha vokst under utviklingen, har strukket seg en del lengre enn hva modellnavnet tilsier - til hele 62 fot, forteller Worre til Båtliv.

Det har tatt fire år fra idé til ferdig realisering av båten. På denne tiden har W-Yacht allerede solgt enda en Explorer 58 Pilothouse. Kjøper er svensk, og den andre Explorer 58 Pilothouse vil i september ankomme sin hjemmehavn i Izola i Slovenia.

Denne uken setter Worre seg nok en gang på flyet til Kina for å besøke verftet, som holder til i Ningbo, for utsjekk av Explorer 58 Pilothouse bygg nummer to.