Tidligere Elon Musk-medarbeidere satser på elbåt
Tidligere Elon Musk-medarbeidere satser på elbåt

Fra raketter til elbåt

Tidligere SpaceX-medarbeidere satser nå i et elbåtmarked i vekst.

Publisert

I løpet av året sjøsetter de forhenværende medarbeiderne til Tesla-gründer Elon Musk ArcOne, en motorbåt med 475 hestekrefter, melder finanstjenesten Bloomberg. Selskapet Arc Boat Co ledes av Mitch Lee, som i syv år jobbet med å utvikle Falcon 9-raketten.

–Likhetene mellom å bygge raketter og båter er overraskende stor, sier Lee til Bloomberg. Selskapet starter med nær 40 millioner kroner i såkalt såkornkapital.

Markedsanalyseselskapet IDTechEX opplyser at det ble solgt 15 000 elbåter i 2020 på verdensbasis, men veksten er sterk, drevet av teknologiske forbedringer, fallende priser og økt miljøengasjement hos kundene.

IDTechEX anslår at salget vil ligge på 70 000 båter i året på slutten av dette tiåret, og at markedet for elbåter da vil ligge på 1,4 milliarder dollar (ca 12 milliarder kroner).

I nyeste utgave av Båtmagasinet (Båtmagasinet 7 2021) har vi en stor artikkel om elbåter med tanker og betraktninger fra skandinaviske designere, båtbyggere og motoreksperter om utviklingen i elbåtmarkedet.

Les mer om elbåter i Båtmagasinet 7 her