Bransjetopper om 2018

Stein Harald Jørgensen i Erling Sande AS.

Økt fart for Suzuki

Erling Sande AS omsetter for nær en halv milliard med stort og smått av båter, motorer og tohjulinger og snøscootere, og har vekst i båtsalget

Publisert Sist oppdatert

I 2015 og 2016 lå omsetningen til Erling Sande nokså flatt rundt 415 millioner kroner, og ca 30 millioner i pluss på driften.

– 2017 har vært et godt år for oss! Vi har økt omsetningen vår i forhold til 2016, som også var et godt år. Det er spesielt Askeladden, Beneteau og omsetningen av større motorer som gir økningen, sier salgs- og produktsjef Stein Harald Jørgensen i Erling Sande AS.

Salgs og produktsjef Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande AS.

 –Vi er også relativt optimistiske for 2018. Dette skyldes blant annet at vi har mange spennende nye produkter som vil lanseres. Totalmarkedet tror vi vil være ganske stabilt. Men været vil nok være en viktig faktor.

Les også: Suzuki slår på stortrommen

–Hovedtrenden som vi ser, og som selvsagt er positivt for oss, er at vi nå virkelig begynner å se at båter for påhengsmotorer begynner å klatre oppover i størrelse. For inntil 10-15 år siden skulle man ha innenbords diesel/hekkaggregat helt ned mot 20 fots størrelse.

Så tok båter for påhengsmotor helt over dette markedet opp til ca 25-26 fot størrelse.

Nå ser vi at markedet opp til ca 30 fot også vil komme til å bli dominert av påhengsmotor båter. Fra sør Europa og USA kommer det også mer og mer påtrykk mot enda større båter for påhengsmotor så vi tror denne trenden vil fortsette her på berget også, sier Jørgensen til Båtliv.

Båtmarkedet

Etter noen år med dårlig båtsalg, svinger nå konjunkturene litt oppover i Europa og USA. I utenbordsmarkedet har det vært ganske god fart i flere år her i Norge, og nå kommer også bobåtmarkedet litt etter.

Seilbåtsalget er opp fra 50 nye båter i fjor til 80 nye båter iår, ifølge Norboat. Viknes, Marex, Saga og andre rapporterer om bedring i markedet for deres båter. Den internasjonale trenden er likevel at båter med innenbordsmotorer taper andeler til utenbordsmotorer, og Brunswick kunngjorde nylig at de vil selge Sea Ray.

Båtliv har snakket med noen bransjetopper i ulike segmenter av markedet om hvordan de har opplevd 2017, og hvilke forventninger de har til 2018. Intervjuene vil bli publisert fortløpende i tiden rundt nyttår.

Neste ut er Henrik Askvik i Askeladden.