Banebrytende båt fra Marex

Marex ACC 370 er et lite skip på 37 fot til 2,8 millioner kroner. Bli med om bord!

Publisert

For første gang på over ti år lanseres det en ny akterkabinbåt i Europa. Norske Marex har utviklet en banebrytende båt med stor akterkabin og elegante linjer. 37-foteren minner om et lite skip med brede dollbord og fordekk.

– Grunntanken har vært å lage en båt det er lett å bevege seg rundt i, med plass til en stor familie som har  lyst på to separate kabiner, samt en liten ekstralugar, sier designer og styreleder Espen Aalrud til Båtliv .  Båtliv var i dag med på aller første prøvetur med den nye Marex ACC 370

Solsenger

–    Vi har ønsket å lage en miljøvennlig og komfortabel bobåt med tidløs design som skal gi god annenhåndsverdi, sier Aalrud til Båtliv i det vi legger båten i plan i Oslofjorden. Målgruppen er familier og voksne folk som ønsker en trygg og god bobåt.

I godt vær er Marex ACC 370 en usedvanlig åpen og luftig båt, som byr på en stor solseng på fordekket og en stor solseng akter over akterkabinen. I dårlig vær kan hele cockpiten og solsengen akter dekkes av kalesjer.

Miljø

Marex ACC 370 er ikke bygget for høy fart. Toppfarten ligger rundt 30 knop og marsjfarten rundt 25 knop. Motoren er en enkel Volvo Penta D6 på 435 hestekrefter. – Vi har valgt enkel motor installasjon og strak aksel for å få ned drivstoffutgifter og servicekostnader, sier Aalrud.

Innredningen i den nye akterkabinbåten er bygget i ask, og det er brukt eik i lister. Båtbyggerne har holdt seg unna regnskogsmaterialer som mahogni og teak.

Dusjrom

Designet på Marex ACC 370 er maskulint og elegant med høy baug og skikkelig skansekledning som faller akterover mot en lav og stor badeplattform. Vi spaserte uanstrengt rundt båten og tok inn fenderne i det vi kastet loss. Det er lett å skritte fra brygga over på båten, og man kan bevege seg sikkert på dekk. . Bak på badeplattformen har Marex laget en smart sittebenk med plass til fendere og tauverk. Her kunne vi gjerne sitte med kaffekoppen en morgenstund, som på en balkong på havnivå.

I den romslige akterkabinen er det full ståhøyde på 189 centimenter. Akterkabinen har en dobbel og en enkel køye. I tillegg har den en vask, og en liten sittegruppe med et bord. Foran har båten en dobbellugar og en enkeltlugar samt separat dusjrom og toalett. Kabinene har sjenerøst med overlys fra de store vinduene i dekket.

– Pantryet er plassert ute, da svært mange av våre kunder ikke liker å lage mat under dekk. Her har vi vektlagt å ha et kjøleskap på hele 130 liter samt en fryser på 35 liter i tillegg. Vi har vektlagt mange skuffer og skap til oppbevaring av kjøkkenutstyr, sier Aalrud.

Sitteplasser

Videre har Marex ACC 370 en stor sittegruppe med sitteplass til åtte-ni personer, som også fungerer som passasjerplasser i kjøreretningen. Her kan man ha sosiale kvelder med venner.

Marex har også vektlagt et enkelt dashbord uten for mange instrumenter, med plass til stor kartplotter samt i tillegg plass til sjøkart.

Marex 370 er den første akterkabinbåten i glassfiber som er lansert i Europa på mer en ti år.  Den er enerådende i sitt segment og kombinerer moderne linjer med klassiske bobåt egenskaper. 

Marex har produsert glassfiberbåter siden 1973 og produserte den første akterkabinbåten i 1975. Marex  er i dag en av de fem største båtprodusenten i Norge og har produsert tusenvis av båter opp igjennom årene, som har blitt eksportert til hele verden.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS