Havner

FINE NATURHAVNER: Utenfor Porsgrunn og Bamble er det flere fine havner, her fra Kråka.
FINE NATURHAVNER: Utenfor Porsgrunn og Bamble er det flere fine havner, her fra Kråka.

Porsgrunn og Bamble: Fine plasser utenfor allfarvei

Går man litt utenfor allfarleia mellom Nevlunghavn og Kragerø, finner man tilrettelagte naturhavner og restauranttilbud som fortsatt ikke ligger midt i den store turiststrømmen.

Publisert Sist oppdatert

Kysten mellom Nevlunghavn og Kragerø havner ofte litt i bakleksa. Når man haster over Rakke på vei vestover, er man ofte lykkelig over å komme inn i beskyttet farvann, og fortsetter mot Jomfruland, Portør eller Risør. Og for solsøkende vestlendinger ligger denne delen av kysten litt for langt øst til å være et naturlig østlig vendepunkt. Men også langs denne delen av kysten finnes det noen riktig fine og godt tilrettelagte naturhavner i kort avstand til steder med godt utbygd servicetilbud.

Utenfor strømmen

Hele den ytre delen av Grenland byr på en rik skjærgård og mange naturhavner. Går man inn i fjorden ved Fugløya før man kommer ut på Langesundsbukta, kommer man umiddelbart inn i en skjærgård som er ganske ukjent for mange. Paradisbukta (Jordsbukta) på Håøya ved Helgeroa er kanskje den naturhavna som er mest kjent, men det finnes også et stort antall andre holmer og bukter der man kan fortøye longside til fjellet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS