Norline 29

NORLINE 8500
NORLINE 8500
NORLINE 8500
FORTSATT MODERNE: Tidløse linjer på en vestlandsbåt som ikke føles umoderne etter 20 år.
SALONGEN: U-sofaen har skyvbart bord og vender mot et godt disponert pantry på styrbord side. Den høye dørken gir fin utsikt fra salongen.
SOVEPLASS: Forlugaren er ikke av de største, men er komfortabel nok for to. Mye stueplass gjør båten velegnet som flytende sommerhytte.
LANGTUR: Havblikk ved Stad under en sommertur til Selje på nittitallet. (Foto: Privat)
UNG MATROS: Barnebarnet Maren på båtttur sommeren 2002. (Foto: Privat)
I NÆROMRÅDET: «Tempo» er med familien på hyttebesøk på Sotra. (Foto: Privat)

Tidsmaskinen i Nordåsvannet

«If it works, don’t fix it.» Slik kan slagordet være for Bjørg og Sven Gjerde. De kjøpte sin Norline 8500 for ganske nøyaktig 20 år siden – og har siden kunnet nyte et nesten hundre prosent bekymringsløst båtliv. Hemmeligheten er å kjøpe en god båt i utgangspunktet og vedlikeholde den nøye.

Publisert Sist oppdatert

«Tempo» var ikke den første båten ekteparet fra Bergen kjøpte. Først hadde de en Mørebas passbåt med – som Sven Gjerde selv sier – altfor stor motor. Den 16 fots vannloppen ble erstattet av en 21-fots amerikansk daycruiser med 130 hesters bensinmotor, men både fyringsutgiftene og den enorme kalesjen gjorde at amerikaneren etter hvert fikk reisepass. Paret ville ha en lukket cabincruiser. Med dieselmotor.

– Vi så på mange modeller før vi kom til 8500, sier Sven – som nå er pensjonert fra shippingjobben og har god tid til å nyte sjølivet, gjerne sammen med de fem barnebarna.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER