4 bobåter

Flytende hytter

Før kalte vi dem cabincruisere - de flytende hyttene som har plass til en hel liten familie på langtur. De kom for fullt på 1980-tallet, og fortsatt selges de i bøtter og spann.

Publisert Sist oppdatert

I dag er de ikke spesielt store lenger, sammenlignet med de yachtaktige gigantene som rikfolket koser seg i. Men de er fortsatt meget populære – bobåtene. Eller turbåter. Cabincruiserne. De på rundt 30 fot, med eller uten akterkabin, men med soveplass for minst fire, og med muligheter til å lage og oppbevare egen mat. Mange av løsningene er gamle i dag. Like fullt vil båtfolket ha dem. Og de holder seg meget godt i pris – kjøpte du for eksempel en Scand 29 Baltic på slutten av 1980-tallet, får du sannsynligvis mer igjen for den i dag enn det du måtte gi for den.

Båtliv har prøvekjørt fire bobåter. Tre av dem er, eller er i ferd med å bli, klassikere, Scand 29 Baltic, Saga 315 og Skilsø 33. Den siste, Skorgenes 315 er ny av året. felles er at de alle retter seg mot familier som ønsker å bruke båten som hytte på sjøen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER