Axopar 24 HT

Overrasket med hardtopp

VIDEO: Axopar hadde en liten verdenspremiere på lur til verdens største båtmesse. Den 24 fots hardtoppen ble ferdigstilt samtidig som åpningen.

Publisert Sist oppdatert

Boot Düsseldof (BÅTLIV): Etter lanseringen av Axopar 28 som består av fem forskjellige modeller har Axopar i tillegg lansert en ny serie på 24, 37 og 46 fot. Axopar 28 vant for øvrig i klassen opp til 25 fot.

På Boot Düsseldorf stilte Axopar med to 24 fotere, med 24 HT og 24 Open. Innredningen er den samme, med mulighet for å sove for to personer i hver sin stikkøye. Ved baugen er det en sittegruppe, og akter er det tre seter, i tillegg til føresetet og passasjersetet på babord side.

Jan-Erik Viitala hos Axopar forteller at det er stor etterspørsel etter nettopp hardtoppbåter i Tyrkia. Men det er ikke noe tvil om at dette også bør være interessante båter for nordiske forhold. Hardtoppen har et ekstra tak som kan trekkes ut, om det regner, eller om man trenger skygge som man gjerne gjør i Tyrkia. Som et supplement til den åpne modellen kommer også 24-foteren med T-topp, som også kommer godt med i varmere strøk. Men i motsetning til de to åpne modellene, kommer stikkøyene ekstra godt med i HT-båten, der det blir mer lukket.

Axopar 24

Lengde: 7,60 m

Bredde: 2,55 m

Dybde: 0,70 m

Vekt (uten motor): 1290 kg

Toppfart 35-40 knop

Pris: Cirka en halv million kroner