OPPDATERING: Med siste oppdatering av Lighthouse er Netflix en av appene som kan brukes til kartplotteren.
OPPDATERING: Med siste oppdatering av Lighthouse er Netflix en av appene som kan brukes til kartplotteren.

Nå kan du strømme film og musikk med kartplotteren

Raymarine har lagt til flere tjenester med siste oppdatering av Axiom. To av dem er at du kan strømme Netflix og Spotify med kartplotteren.

Publisert Sist oppdatert

METS/Amsterdam:

Da Raymarine lanserte Axiom i 2017 var det en oppvisning i gode løsninger. Båtliv skrev den gang at hvordan det endelige produktet skulle bli i fremtiden fortsatt var uvisst. Men etter lanseringen har ikke oppdateringene av opreativsystemet Lighthouse 3 latt vente på seg. Nylig har Båtliv skrevet om oppdateringene som gir brukeren mulighet til å benytte drone tilknyttet kartplotteren, og innføring av AR-visning på skjermen. AR står for augmented reality, som på norsk betyr utvidet virkelighet, og her får du da opp informasjon i videobildet tilknyttet informasjon som også vises i kartet og fra AIS.

LES OGSÅ: Brygger opp til dronekrig til sjøs

På verdens største messe for båtutstyr, METS i Amsterdam, viser Raymarine i disse dager fram også en annen nyhet som man får med siste oppdatering, altså Lighthouse 3.4. Her har Raymarine med Axiom gitt tilgang til flere apper:

Netflix: Strømmer filmer og programmer fra Netflix. Krever Wi-Fi og en Bluetooth lydhenhet, samt et Netflix-abonnement.

Spotify: Krever også Wi-Fi og Bluetooth lydtilkobling.

Theyr.com: App for vær og tidevann.

Seakeaper: App der du aktiver og styrer båtens Seakeeper gyrostabilistator fra Axiom-displayet.

Mazu: En app som gir mulighet til å sende meldinger, få værprognoser, samt overvåke båten fra hvor som helst i verden med Mazu mSeries globale satellitt-kommunikasjon.

I tillegg gir siste oppdatering mulighet til å lage din personlige startskjerm med at du kan laste opp en bildefil som støtter skjermens oppløsning.

LES OGSÅ: Test av 12-tommers kartplottere