Askeladden selger deler av virksomheten

Askeladden selger deler av virksomheten sin til Lundegruppen i Stavanger. Nå kommer ny båtgigant i vest.

Publisert

Norges største båtmerke Askeladden vil bli hovedsatsingsområde
 for Lunde Gruppen fra Stavanger. Fra før driver de innen Transport, Eiendom, Dekk og Båt. Nå utvider de virksomheten i Hordaland gjennom kjøp av 50 % av aksjene i Bergen Båt AS, som i neste omgang slår seg sammen med forhandleren Askvik Maritim AS.

    Nå forsterkes utviklingen gjennom at selskapet innhenter kapital fra Lunde Gruppen. Dette har gitt selskapet finansiell styrke til å overta Norges største Askeladden forhandler, Askvik Maritim AS. Sammen blir disse Hordalands ledende båtforhandlervirksomhet. Gjennom oppkjøpet sikrer Bergen Båt AS seg agenturrettighetene for Norges ledende båtmerke i stor Bergen.

    -Bergen Båt er en fremgangsrik bedrift som vi tror vil forvalte våre produkter på en god måte, til glede for oss og våre kunder. Vi har i vår strategi at vi ikke skal drive med forhandlervirksomhet. Derfor er det naturlig av oss å selge vår eneste egeneide forhandler slik at vi kan fortsette med å sette fremtidens båtstandard gjennom å utvikle spennende produktnyheter, sier Henrik Askvik daglig leder ved Askeladden fabrikken i en pressmelding.


    -Fritidsbåt er et av Lunde Gruppens satsingsområder. Vi ser på vår inntreden i Bergen Båt og Askvik Maritim som et viktig skritt for å kunne bygge et kvalitativt bedre tilbud til våre kunder med tilbud innen salg, service og ettermarkedstjenester. Både Bergen Båt og Askeladden er velrenommerte merkenavn som vi ser fram til å arbeide sammen med, sier Johannes Lunde, eier og daglig leder av Lunde Gruppen.

Powered by Labrador CMS