Sponser Oselveren

Askeladden-eventyret startet med Oselveren, og nå går bedriften inn som sponsor av Norges nasjonalbåt.

Publisert Sist oppdatert

Oselveren har tradisjoner tilbake til vikingtiden. Det er en smekker båt med bare tre bordganger, kjent som en rask seiler og lettrodd båt. På 1800-tallet var Oselveren den vanligste fiskebåten i Hordaland, men ved forrige århundreskifte ble den erstattet av større og etter hvert motoriserte farkoster.

– Dagens moderne Askeladden-båter, videreført av tredje generasjon Askvik, bygger på over tusen års båtbyggertradisjon fra Os, med spesielt sterke historiske bånd til Oselvaren. Når Oselververkstedet nå lanserer sitt sponsorprogram for næringsliv og private, er det med stolthet vi går inn, som en av tre hovedsponsorer, på et tre års engasjement, sier Henrik Askvik, som er tredje generasjon båtbygger i bedriften som ble startet i 1911 på Os

Oselververkstedet er blitt tildelt Olavsrosa av Norsk Kulturarv. I 2016 ble Oselververkstedet, som den første og foreløpig eneste norske tradisjonsbæreren, oppført på den prestisjetunge UNESCO-listen over immateriell kulturarv. En liste som bare har 16 oppføringer på verdensbasis!

I dag jobber fire båtbyggere og to lærlingar med nybygg og reparasjon av Oselvere i Oselververkstedet, får Båtliv opplyst, og Askvik inviterer flere i bransjen til å bli med å sponse den kulturarven.         

Du kan lese mer om Oselveverkstedet her

TRADISJON: De første glassfiberbåtene fra Askeladden hadde mye Oselver i seg. Foto Askeladden.
TRADISJON: De første glassfiberbåtene fra Askeladden hadde mye Oselver i seg. Foto Askeladden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS