Askeladden med blålys

En Askeladden Commuter 10 RIB er blitt spesialutstyrt for tjestene for Telemark politidistrikt.

Publisert

Båten er Custom made og bygget av Askeladden Boats AS. I en pressemelding skriver Askeladden at i de siste ukene har båten blitt spesialutstyrt for politiet og testet i området ved Askvik i Os. Politibåten har blitt dekorert med den nye uniformeringen og er den første av sitt slag i Norge

Commuter 10 RIB har to Suzuki utenbordsmotorer på 300 HK hver og er god for en toppfart opp mot 50 knop, ifølge Askeladden.

Båten har ellers fått på plass to kartplottere, en for båtfører og en for sidemannen. Båten er også utstyrt med blålys, sirener og annet nødvendig utstyr for politiet.

- Vi er stolt og veldig fornøyd med å ha fått oppdraget med å levere den nye politibåten til Telemark politidistrikt, sier produktansvarlig for CustomLine hos Askeladden, Tore Svendal i pressemeldingen. 

Askeladden CustomLine programmet består av fire ulike båtmodeller som individuelt kan tilpasses og bygges etter den enkelte kundes ønske og behov.

Båten skal brukes i sjøområdene rundt Kragerø i Telemark politidistrikt.

– Denne båten vil gi oss en meget solid arbeidsplattform, sier leder for sjøoperative tjenester i Telemark politidistrikt, Terje Sandik.

Tekniske data:

Designkategori: B

Lengde: 10,0m

Bredde: 3,16m

Dyptgående: 0,80m

Vekt: 4500 kg

Antall kammer i tube: 7

Tubediameter: 0,58m

Tubemateriale: Hypalon

Drivstofftank: 2 x 400L

Motor: 2 x Suzuki DF 300

Powered by Labrador CMS