c83dashboard

Askeladden fornyer daycruiseren

Askeladden lanserer C83 Cruiser med 350 hk Suzuki og mye elektronikk. Se video av den nye motoren.

Publisert Sist oppdatert

Askeladden C83 Cruiser TSI er en rommelig daycruiser med overnattingsplass til fire til seks personer, samt bad med dusj og toalett. Prisen blir en drøy million kroner for en godt utstyrt båt, melder Askeladden.

 Outboardmotoren har fundamentalt endret fritidsbåtmarkedet, og nå gjenskapes tidlige båtklassikere i ny og moderne drakt med outboardrevolusjonen som ryggrad, skriver Askeladden i en pressemelding.

 Med nye Askeladden C83 Cruiser TSI tar produsenten også et skritt i retning av smart-teknologi i båter. Båten er ustyrt med et nytt system kalt Askeladden C-Command, som er en 16-tommers touch-skjerm. Denne fungerer både som navigasjonssystem, online værmelding, integrert radio, boat managament system via Can-Bus samt digitale brukermanualer og informasjonsvideoer.

Rimeligere

– Denne revolusjonen gir Askeladden muligheten til å gjenskape klassiske båtkonsepter som 705 Voyager og Z8 i ny og moderne design. Proppet med ny teknologi, blir denne båtnyheten leder av denne outboardrevolusjonen. Samtidig reduserer den prisen, og drifts- og vedlikeholdskostnader vesentlig for båtfolket, i forhold til de gamle klassikere, skriver Askeladden i en pressemelding.

 Båten er støpt med vakuuminfusion, vinylester, sandwich-kjerner og multiaxial armering for å spare vekt, øke stivhet og forbedre komfort. Skroget har to stepp for å redusere friksjon, planingsterskel og forbruk, og samtidig øke toppfart, skriver Askeladden i pressemeldingen.

 I pressemeldingen sammenligner Askeladden nye C83 Cruiser TSI med Askeladden Z8, som i 2008 kostet 1,4 millioner kroner med diesel innenbords. Ifølge Askeladden er service og vedlikeholdskostnadene redusert med over 40 prosent over en femårsperiode sammenlignet med forgjengeren.

 Nye Askeladden C83 Cruiser TSI blir stilt ut på Båter i sjøen, som åpner for publikum torsdag denne uka.

 Båtliv har avtalt prøvekjøring av nyheten, som vil bli publisert i magasinet Båtliv og som plussartikkel på batliv.no.

Båtliv har nylig prøvekjørt Askeladden C76 Cruiser, og abonnenter kan lese artikkelen uten ekstra omkostninger. Les vår testrapport: Lettbent stepper fra OS