Askeladden P92 SUV:

– Ja takk begge deler, sier Askeladden

Askeladden lanserer P92 SUV som de beskriver som to ulike båtkonsepter i samme skrog. Her er de første bildene av båten!

Publisert Sist oppdatert

På Båter i Sjøen denne uken lanseres Askeladden P92 SUV. Askeladden bygger med det videre på konseptet fra P79 Weekend, og gir P92 SUV et helt nytt optimalisert skrog med to step, integrert motorbrakett og dyp v-bunn.

ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.

I en pressemelding fra Askeladden trekkes det fram at styrhusbåtmarkedet  tradisjonelt har vært delt opp i to ulike segmenter, som er komfort og røffere forhold.

– Styrehusbåtene har tidligere fungert bra i ett av disse segmentene, men ikke i begge samtidig. P92 SUV leverer begge segmenter, og gir brukeren muligheten til å selv konfigurere båten etter bruksområdet som ønskes. Dette gjøres i løpet av minutter, sier Henrik Askvik i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Flyttet verdenspremieren av Sunseeker Hawk 38 fra Cannes til Oslo

Modulbasert

I pressemeldingen kommer det fram at P92 SUV har beholdt samme forkabin- og styrehusløsning som lillesøster P79 Weekend, og kan utrustes for fullverdig bokomfort, inkludert soft-topp for solfylte sommerdager. Dette er også samme løsning som P79 Weekend.

Akterdekket beskrives i pressemeldingen som gigantisk for klassen, og her er det like mye uteplass, sosiale sittegrupper, bordareal og solsenger som det er i Askeladdens største daycruiser C83 Cruiser.

Innredningen på akterdekket er modulbasert, og du kan selv velge hvor mange moduler du ønsker. De er til enhver tid flyttbare, og kan fjernes i en håndvending for å gjøre båten om til en fiske- og transportbåt.

image007

Akterdekket er lukket ut mot plattformområdet med en vanntett dør som gjør det mulig å bakke båten mot været, uten å få hekksjø inn på akterdekket. Det skal være enkelt å bevege seg fra styrbord til babord side av plattformområdet.

LES OGSÅ: Verdens raskeste serieproduserte elbåt

Dobbel - eller enkelinstallasjon

Produsenten skriver at 150 liter is- eller fisketank er standard, og det kan levers sirkulasjonspumpe som tilbehør.

Det lukkede akterdekket på P92 SUV er på 5,3 kvadratmeter. Aktenfor det lukkede akterdekket er det et plattformområde med passasje fra styrbord til babord side.

– Alt er forberedt for montering av spylepumper, sirkulasjonspumper, garn-, teine- og linehalere, slik at denne båten kan bli en rendyrket arbeids- og fiskemaskin. Ved hjelp av modulsystemet kan du i løpet av minutter enkelt rekonfigurere fiskemaskinen din til en komfortabel turbåt med et sosialt akterdekk for hele familien, skriver Askvik i pressemeldingen.

LES OGSÅ: 10 båtnyheter du kan glede deg til i høst

Produsenten skriver videre at båten skal fungere optimalt med både enke- og dobbelinstallasjon, og med Suzukis Duo Prop DF350 ATXX passerer denne båten 40 knop med god margin.

ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.
ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.
ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.
ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.
ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.
ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.
ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.
ASKELADDEN P92: Ny SUV med mye plass.