Askeladden viser ny daycuiser

Askeladden lanserer ny daycruiser på Gøteborg-messen, og har fått opp farten i salget igjen.

Publisert Sist oppdatert

Gøteborg

Båtliv kan vise se aller første bildene av Askeladdens nye storsatsing, Askeladden C65, som har verdenspremiere i Gøteborg. Dette er en båt som koster fra en halv million kroner og oppover, avhengig av motorstørrelse og ustyrt. Utstilt båt er utstyrt med 150 hk Suzuki og er priset til 557 800 kroner i Sverige. I Norge ligger prisene nå noe lavere.

Utstillingen åpner for publikum i morgen, og vi har tatt en sniktitt på nyhetene, selv om vi tidligere har presentert datategninger og pressemelding om Askeladden C65.

Les også: Askeladden lanserer C65 Cruiser.

Ombord i nyheten treffer vi Askeladden-sjef Henrik Askvik ikledd dress og slips. – Det er bare i bryllup, begravelser og nyhetslanseringer jeg går kledd slik, sier han. Askeladden har lagt bak seg et år med godt salg. Nå nærmer den legendariske norske båtprodusenten seg 100 000 solgte båter totalt siden starten i 1911.

Den nye Askeladden C65 er en daycuiser i weekendklassen, det vil si at den er utstyrt med byssebluss, vask, toalett og dobbeltkøye forut. Båten har en romslig cockpit med god plass til fire-fem personer rundt salongbordet akter. En smart seterygg kan vippes slik at enden på sofaen blir to seter i kjøreretning under fart.  Selve førerplassen virker komfortabel og sporty.

Nyheten er utstyrt med det nye zipwake-systemet som gir automatisk trim, om du ønsker det. Båtens bevegelser blir mer stabile, og planingsterskelen lav og trinnløs. Askvik har prøvekjørt systemet, og sier at han er imponert.

Les også: Askeladden lanserer C65 Cruiser.