Askeladden P80 Weekend

GODT UTSTYRT: Før reportasjeturen ble båten utstyrt med plotter, radar og satellittsendere, i tillegg til et kamera på taket som sendte live under hele turen.
PÅ LANGTUR: Magne Klann har kjørt hele norskekysten med P80 Weekend.
FLYTENDE KONTOR: Hver dag ble det lagt ut artikler, både før og etter en etappe, som kunne bli lange dager til rors.
ASKELADDEN P80 WEEKEND
TUROPPLEVELSER: Med panoramautsikt til Norges vakre kystlandskap ble det mange fine opplevelser om bord i Askeladden P80 Weekend.
TRANG ADKOMST: Under dekk er gjestekøya, og hver morgen kunne føles som en trang fødsel.
LANGTUR: Båten ble også utstyrt med redningsflåte før turen langs norskekysten.

Store opplevelser i liten båt

Båtliv og havna.com har vært på langtur med Askeladden P80 Weekend. Vi kjørte fra Halden til Kirkenes på 25 dager. Heng med på en annerledes båttest.

Publisert Sist oppdatert

Vi våkner opp til dag tre i Farsund. Min kollega Axel Nissen-Lie er et arbeidsjern, og har publisert «Et skråblikk på Farsund» på havna.com før hanen galer. Værmeldingen bærer bud om sydøstlig opp til liten kuling. Vi er skeptiske, men tenker at grensen for å bli værende i havn går nærmere stiv kuling. Etter en rask frokost og klargjøring for drittvær dro vi ut. Vi møtte kulingen midt imot på vei ut fjorden mot Søndre Katland fyr. Før vi kom ut til fyret, rundet vi vestover.

Førsteinntrykket av båten i hardt vær er kort og godt imponerende. Det er lett å justere farten opp og ned etter forholdene, og båten legger seg nesten stegløst i plan. Vi tar sjøen behagelig, til tross for båtens sjenerøse bredde. Vi hadde tegnet kursen mellom Saltråk og Ytre Saltråk skjær, men der var sjøen i overkant tøff bak brottet. Vi tok en piruett – som flere fikk med seg på live-sendingen – og stakk lenger ut. Etter hvert fikk vi sjøen bakfra, og livet om bord ble mer behagelig. Båten oppførte seg fortsatt eksemplarisk. Vi lå for det meste i 12-14 knop på Vei mot Sogndalstrand, der vi skulle treffe Jonny Olsson. Vi har det lengste åpne strekket sør for Finnmark foran oss. Som Jonny senere sier: «Skjærgården utenfor her ligger et stykke ute og heter Shetland – den beskytter ikke så mye».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER