Liv og Astri på påsketur fra Kristiansand til Asker:

FØRSTE TUR ALENE: Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie kjører båt fra Kristiansand til Arendal
FØRSTE TUR ALENE: Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie kjører båt fra Kristiansand til Arendal

Mange superhyggelige folk, men noen var litt nedlatende

Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie har nå kjørt strekningen fra Kristiansand til Arendal. – Det er varslet litt vind, så vi kom oss derfor videre tidlig i dag, forteller 16-åringene.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinet skrev mandag om Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie som har lagt skiene på hylla denne påsken. I stedet tar de sin første båttur alene fra Kristiansand til Asker. Når Båtmagasinet snakker med dem har de akkurat kastet loss fra Arendal, med nye inntrykk fra kyst-Norge.

– Vi kom mye lenger enn hva vi trodde. Egentlig hadde vi tenkt oss innom Grimstad. Men da vi skulle sjekke langt vi var kommet oppdaget at vi hadde kjørt forbi. Så da ble det rett til Arendal. Med det fikk vi også utnyttet været mest mulig, sier jentene med godt humør.

MYE KORONASTENGT: Havnefasilitetene var stengt i Arendal, men Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie fikk på morgenen lånt nøkler til toaletttet.
MYE KORONASTENGT: Havnefasilitetene var stengt i Arendal, men Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie fikk på morgenen lånt nøkler til toaletttet.

– Superhyggelige folk

– Det var litt rart, at pappa bare sto igjen på brygga i Kristiansand og vinket farvel liksom. Men turen gikk jo superfint. Vi har kost oss og gleder oss videre.

Første stopp etter Kristiansand var en tur innom Lillesand, der de spiste lunsj.

Mye er stengt som følge av koronasituasjonen. En av utfordringene var å finne toalettfasiliteter ved havna i Arendal.

– De pusser opp toalettene der, og åpner sikkert opp igjen til sommeren. Men på morgenen i dag traff vi de som jobber der, og fikk låne nøklene til badet, sier Liv Hanh Basberg. De fikk også ordnet strøm, og fikk dermed varmet opp båten med den elektriske ovnen de har tatt med seg.

..men også litt kleint

Selv om turen har gått bra så langt synes jentene at det ble en noe ubehagelig opplevelse i Arendal.

– Vi traff på noen som var litt nedlatende og spurte om vi var gamle nok også videre. De spurte videre om vi har lov til å kjøre denne båten. Og om det er faren vår som hadde lånt oss båten, og sånt. De mente det sikkert godt, men vi syntes det ble litt kjipt, sier Astri Nissen-Lie. Begge har tatt båtførerprøven, og i tillegg pugget pensum i forkant av turen, og planlagt turen til minste detalj.

HØYDEPUNKT: Blindleia på første etappe,
HØYDEPUNKT: Blindleia på første etappe,

Rakkebåene

Planen var å ta igjen en seilbåt, der foreldrene til Astri Nissen-Lie er om bord, som har seilt fra Stavanger. God vind og fine forhold for en seilbåt har gitt god fart.

– De er nå ved Tjøme. Men vi tar dem kanskje igjen den siste dagen. Kanskje i Drøbak. I dag skal vi først til Kragerø. Det har vørt veldig fint vær, og det er morsomt å kjøre. Nå er vi spent på hvordan det ser ut videre oppover langs norskekysten.

Vi er litt spente på Stavernområdet, og hvordan det blir ved Rakkebåene. Vi satser på at været blir bra og at vi kommer oss fint vurdere. Det er mulig vi kommer oss til Stavern i dag. Men først skal vi komme oss til Kragerø, så skal vi se hvordan vi da gjør det videre, avslutter jentene.

Se video fra turen