Havn Hampholmsundet

MERKET: Innseilingen mellom Ytre Maløya og Hampholmen er godt merket og dybden er rundt seks meter.
MERKET: Innseilingen mellom Ytre Maløya og Hampholmen er godt merket og dybden er rundt seks meter.

Så inn i «Hampen» sosial naturhavn

Hampholmene rett utenfor Grimstad er blant kystens mest sentrale naturhavner – midt i leia mellom Arendal og Lillesand. Her flokker seg båtfolket ved holmene som på folkemunne er mest kjent som «Hampen» - en kort jolletur fra bykjernen.

Publisert

Grimstad og skjærgården like utenfor byen, er et yndet sted for båtfolket. Gjestehavna er godt utbygd og har gjennom en årrekke blitt en av de mest populære på Sørlandet, ikke minst hos dem med de største fritidsbåtene. Mens 50, 60 og 70-fotere trenger seg sammen i gjestehavna i bykjernen, flokker båtfolk med litt mer moderate farkoster seg i sundene på sørsiden av Indre Maløya hvor kombinasjonen av dype småsund og tallrike holmer og småøyer danner en perfekt naturhavn med mange muligheter for å finne le. Midt i fellesferien, og i helgene i skuldersesongene, er det som regel folksomt i «Hampen» - som er en av sørlandskystens mest sosiale naturhavner.

Midt i leia

I «Hampen» danner nemlig Ytre Maløya, Indre Maløya, Lille Hampholmen og Hampholmen en godt beskyttet liten skjærgård hvor det er utallige muligheter til å legge seg på hekkanker med baugen mot fjellet, eller longside. Her er det god ankringsbunn og tilrettelagt med fortøyningspunkter både på Ytre Maløya, Hampholmen og Lille Hampholmen. Det er også mulig å legge seg inntil flere av småholmene øst for Lille Hampholmen, mot Smørsund – den østlige innseilingen til Grimstad.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS