Møt søstrene Antares

Ser du etter båt for turer i skjærgården? Beneteau lanserer nå Antares 7 og Antares 8, begge med utenbordsmotor.

Publisert Sist oppdatert

Boot 2017

Beneteau er i markedet med to nye bakveggbåter i prisklassen litt over en halv million kroner. Antares 7 og storesøster Antares 8 er relativt like i utformingen, lillesøster på rundt 25 fot og storesøster tre fot lenger.

Søstrene kan omtales som weekendcruisere. De har akterdekk med bakvegg. På innsiden av bakveggen er det en liten sittegruppe på babord og førerplass. Begge har overnattingsmuligheter i dobbeltkøye under fordekket. Og begge er utstyrt med toalettrom, men komforten er nokså spartansk, særlig i lillesøster. Det er panoramautsikt fra salongen i begge båter.

Antares 7 er 2,5 meter bred og egner seg godt for å henge på tilhenger bak bilen. Da kan man reise på tur med båten mange steder.

På Boot er Antares 7 utstyrt med 150 hk, mens storesøster har 200 hk på hekken. Med nordisk utstyrspakke, som omfatter det nødvendigste for en sjøklar båt, ligger prisen på 59.200 euro i Tyskland. Med norsk merverdiavgift vil nok prisen ligge i overkant av 550.000 kroner hjemme.

Storesøster Antares 8 koster nær 100.000 kroner mer enn lillesøsteren, da med 200 hk på hekken. Hun byr på mer plass og komfort enn lillesøsteren, blant annet en stor solseng akter og en grei bysse på styrbord side i salongen.

Denne typen båter er blitt svært populære i Norge de senere årene. De er relativt rimelige i innkjøp, enkle å vedlikeholde og praktiske for norske forhold. Med tak over hode er det ikke så farlig med en regnbyge, og båtene kan brukes til turkjøring, badeliv, frakt og fiske.

Norsk importør er Erling Sande AS, og båten har en rekke forhandlere langs kysten.