Dette perspektivet har du aldri sett før:

RETROBÅTER: Selco Selspeed 14 fot fra 1964 i forgrunnen. Lenger ned i artikkelen kommer du om bord i denne båten, og 27 andre.

Se deg rundt i 28 retrobåter

I denne artikkelen får du en unik mulighet til å være virtuelt om bord i 28 utstilte båter helt tilbake fra 1927.

Publisert Sist oppdatert

Sjøen for alle/BÅTLIV: Sjølyst er tilbake, på Sjøen for alle. I år er store deler av det som kan kalles opplevelseshallen viet en tidsreise i båtbyggerkunsten. I denne hallen kan man vandre blant det som for mange barndomsminner, men også mye båthistorie.  Både motorer og båter er stilt ut i samarbeid mellom Vest-Agder Museet, Oslofjord Museet, Askeladden, Stormer Marine og CMB – Norge.

Når man går rundt og ser på båtene er det naturlig å drømme seg om bord. Men dette er gamle båter som har fått lapper med "Vennligst ikke rør. Og det er jo godt forståelig at man ikke skal sette seg om bord i for eksempel Herwa Perla som var den første plastbåten i Norge og eies av plastbåtens far Hans Bernhard Waarum. Men med 360-fotografering i de aller fleste båtene kan du likevel få muligheten til å få følelsen av å være om bord, se deg rundt - og flytte deg fra båt til båt. I 360-visningen under får du også en mulighet, som garantert ingen har gjort før nå: Du får en virtuell opplevelse av hvordan det er å være om bord i en modell i skala 1:15 av Furuholmen som opprinnelig ble bygget i 1930.

God tur!

Slik bruker du 360-visningen: Den fungerer både til mobil og datamaskin, og på de aller fleste plattformer som leser moderne nettsider. Den krever altså ingen Flash.

Med datamaskin flytter du deg rundt med å klikke med musa og holde høyreknappen inne mens du flytter pekeren. Eventuelt kan du også bruke piltastene. Du flytter deg fra punkt til punkt med å trykke på de røde merkene. Holder du muspekeren over disse røde merkene får du også noe informasjon om båten.

Med nettbrett eller smarttelefon flytter du rundt med fingeren, og trykker på de røde punktene for å flytte deg til neste bilde.