Claes Eliasson i Bavaria Båt Norge.
Claes Eliasson i Bavaria Båt Norge.
Børre Sørensen hos Aaby Marine.
Børre Sørensen hos Aaby Marine.
Christian Lund i Giramar.
Christian Lund i Giramar.
Leangbukta
Leangbukta
Oceanis 30.1
Oceanis 30.1
Nimbus T11
Nimbus T11
Nimbus T11
Nimbus T11
Northmaster
Northmaster
AMT med Honda
AMT med Honda
Leangbukta
Leangbukta

Åpen helg med båtnyheter

Nye motorbåter og seilbåter vises fram under Åpen Helg i Leangbukta til helgen, og det er mulig å gjøre gode kjøp.

Publisert Sist oppdatert

I Leangbukta i Asker finner du mange av importørene og forhandlerne av landets mest populære båter, og til helgen lokker de med kaffe, vafler og gode båtkjøp. Båtliv tok en sniktitt på noen av nyhetene som nå klargjøres til Åpen Helg.

Oceanis 30.1
Oceanis 30.1

Giramar viser fram en helt ny og seilklar Beneteau Oceanis 30.1 til 1,250 million kroner, og en kunde kommer ombord mens vi er på besøk. –Dette er eneste båt tilgjengelig på hele det Europeiske markedet i øyeblikket. Alt er utsolgt og vi får ikke ny båt før i desember neste år, neste sier Christian Lund hos Giramar, som importerer båten til Norge.

Vårt søstermagasin SEILmagasinet var tilstede da båten ble lansert i år.

Se video og les også: Messas største lille overraskelse

Solskinnsbåt

Ved siden av 30-foteren står en lekker italiensk sommerbåt av typen Pardo 43, til den nette sum av 7,5 millioner kroner. Båten er solgt, og nå har Giramar også begynt å selge seilbåtene Grand Soleil fra det samme verftet. Første båt er solgt og andre under signering, men ingen blir å se i Leangbukta til helgen. Forøvrig vises Linssen, Rhea, Sea Ray og flere Beneteau-modeller samt Explorer på vannet.

Les også: Satser på italienske solskinnsbåter

Derimot vil helt nye Hydrolift X26 komme til Leangbukta til helgen. Denne blir sjøsatt med 300 hk på hekken, og publikum kan få prøvekjøre nyheten fra en av landets råeste båtprodusenter.

Ny Coupe

Nordkapp Gran Coupe
Nordkapp Gran Coupe

Nabo Sølve Refsnes selger Saga og Nordkapp. Han kan skilte med nye Nordkapp 905 Grand

Coupe, som Båtliv har prøvekjørt nylig, og testen blir publisert i neste utgave av Båtliv. Dette er en stor styrehusbåt til to millioner kroner. Refsnes lokker med rabatter på mindre utstillingsbåter fra samme produsent. En del av båtene selges også med basis i lavere eurokurs enn dagens.

Les også: Nordkjapp tar tak

 

 

 

Hos Aaby Marine ligger Windy og Nimbus linet opp i størrelsen fra 27 til 46 fot. Her er Nimbus T11 blant trekkplastrene. Aaby har allerede solgt to av disse, og har bestilt én til, men så blir det ikke flere å oppdrive før levering i 2021, forteller salgssjef Børre Sørensen.

Se video og les også: Sosial storesøster fra Nimbus (for abonnenter)

Foiler

Fritids-Senteret i etasjen over selger litt mindre båter med utenbordsmotor. Blant nyhetene er

Northmaster
Northmaster

Silver Tiger BR og Northmaster 635 Cruiser. Sistnevnte blir utstyrt med noen små foiler for å løfte hekken og gi litt mindre vannmotstand. Forøvrig finner du her AMT, Ocean Master og Coaster samt Terhi og Zar RIB.

Les også: Finsk nyhetsskred av bowridere (for abonnenter)

 

Forøvrig finner du også på utstilling en rekke modeller av populære Marex og Bavaria. –Vi stiller ut ni båter fra 30 til 45 fot, og byr på vafler, nye plottere fra B&G og Simrad samt båtprat, sier Clas Eliasson hos Bavaria Norge.

Båtliv har i sommer testet nye Marex 360 Cabriolet Cruiser.

Les også: Den sosiale drømmebåten (for abonnenter)

Vannleker

På utstillingen finner du også seilklær og vannleker, blant annet katamarn-kajakk, og i Leangbukta holder også seilmaker With Marine, båtverkstedet AB Marine og utstyrs- og servicebedriften SG Marine til.

Bukta lå opplyst i vakker høstsol da Båtliv var på besøk denne uka. Flere av aktørene meldte om salg den siste uka, og kanskje er det godværet som har gitt et løft i båtinteressen på tampen av sesongen.

 

DRØM: Høstsolen holder liv i båtdrømmen i Leangukta.
DRØM: Høstsolen holder liv i båtdrømmen i Leangukta.