INTERESSANT: VÅG E480 blir en enkel, men gjennomtenkt bruksbåt. Modellen er i første rekke bygget med tanke på båtutleie, men skal også selges til privatkunder i Sverige.
INTERESSANT: VÅG E480 blir en enkel, men gjennomtenkt bruksbåt. Modellen er i første rekke bygget med tanke på båtutleie, men skal også selges til privatkunder i Sverige.

Svenskene bygger i norsk stil

Det svenske båtutleiefirmaet VÅG vil til neste år supplere utvalget med en spesialbygget aluminumsmodell av en type som også bør appellere til norske båtkunder.

Publisert Sist oppdatert

For stilen minner utvilsomt om tidligere modeller fra Hitra-produsenter som Kaasbøll og Kværnø. Og det er ikke noe galt med det. Tvert imot! Nyheten skal likevel ikke produseres i Norden. New Zealand-baserte Kimple har fått dette oppdraget, og Kimple bygger sine båter i Kina.

VÅG E480, som også blir tilgjengelig for privatkunder, kommer på markedet til neste år. Det skal etter planene produseres hundre båter årlig etter at den første ordren på femti båter er levert, men dessverre er ikke prisen for nyskapningen oppgitt.

Forutsatt at sluttsummen blir gunstig er dette også en båt som kan egne seg for mange norske kunder som ønsker seg en enkel, robust alu-båt med bra plass og gode fartsressurser med en fornuftig motor. Båten blir 480 cm lang (15,75 fot) og utstyres som standard med en femtihester fra Tohatsu. Største motorvalg blir seksti hestekrefter.

Litt spesielt for klassen er det at VÅG E480 får fast bensintank på hele 65 liter. Eget rom for kjøleboks er også på plass, og alle stuverommene blir dessuten låsbare med samme nøkkel. Dette er små detaljer som hever brukervennligheten markant.

Med en vekt på 386 kilo uten motor blir båten også trailbar med rimelige 750-kiloshengere. Slike kan trekkes av de fleste biler, inkludert mange el-biler, uten problemer - og uten sertifikatkluss.