e34sedanex02hires

Selger flere store båter

Nå selges det flere båter i størrelsen 26 til 40, melder Norboat, som har tatt årets båttrender på pulsen.

Publisert Sist oppdatert

Bransjeorganisasjonen Norboat har tatt pulsen på årets båtsalg blant sine medlemmer og melder at det har vært godt salg hittil i år, på tross av mye dårlig vær.

OPTIMIST: Daglig leder Leif Bergaas i Norboat tror urolige økonomiske tider kan gagne båtsalget.

– Det er fremdeles båter mellom fire til åtte meter det selges mest av over hele landet, men nå er ser vi også bevegelse i salget av de større båtene. Salget av båter i størrelsen åtte til 12 meter (26 til 40 fot) har tatt seg opp i år, sier daglig leder Leif Bergaas i Norboat.

Han påpeker at det nærmer seg ti år siden finanskrisen, og at flere nå er klare for å kjøpe nye båter igjen. I løpet av de siste ti årene har det også skjedd en utvikling innen design og teknologi som gjør at mange ønsker nye båter.

Bavaria E34 er blant de nye båtene som nå stilles på utstillingen Båter i sjøen på Aker Brygge.

Les også: Bavaria med el, hybrid eller tradisjonell

Les også: 290 båter til Skandinavias største flytende båtmesse

Aluminium

Båter i aluminium og Pilothouse båter har vært svært populære i både Finland og Sverige, hvor de utgjør en stor del av salget. Denne trenden har vi sett også i Norge, og så langt i år bekreftes dette ytterligere. Norge er faktisk på toppen blant importører av aluminiumsbåter fra Finland.

- Årets sommer med svært skiftende vær, kan synes å ikke rokke ved nordmenns at båtinteresse, og vi ser nå at stadig flere ønsker seg hardføre båter som kan brukes i all slags vær og som tåler en støyt, sier Bergaas.

En annen kategori som vokser er såkalte RIB (Rigid Inflatable boat). I morgen åpner utstillingen Båter i sjøen på Aker Brygge, og der presenterer hele ti utstillere båter i dette segmentet, fra 2,5 til 12 meter, melder arrangør Norboat.

– Til tross for et varierende vær og regnværsrekorder i sommer, er det lenge siden båtinteressen har vært så stor, og Aker Brygge fylles til randen når Skandinavias største flytende båtmesse arrangeres 7.-10. September, sier Bergaas.

 Les også: Sporty fra OceanMaster