Aluminium spesial

Lettmetall i skuddet

Aluminiumsbåter blir stadig mer populære. Vi har prøvekjørt en rekke aluminiumsbåter. Her kan du lese om aluminiumstrenden.

Publisert Sist oppdatert

I de neste artiklene finner du prøvekjøringer og nyheter fra årets messer. Askerbedriften Aluventure vakte oppsikt på Boot i Düsseldorf med sin nye modell 11000xe. Båtliv har også prøvekjørt lillesøster Aluventure 6500 cc i sitt rette element blant isflak. Vi har også prøvekjørt Alucat W8, og som navnet tilsier er dette en katamaran.

Den finske storprodusenten Bella satser nå også på aluminiumsbåter, og den nye serien under navnet Falcon ble presentert for første gang på Dra til sjøs i Bergen i vinter. Bakken Motor i Drammen satser på norsk-konstruerte Alunaut, en serie solide småbåter signert Øystein Jaer, som også har konstruert politibåten i Oslo.

Jaer hevder i denne utgaven av Båtliv at aluminium er uovertruffent som materiale for båter, fordi det er sterkt, lett og gjenvinnbart. Han mener det er liten grunn til bekymring for korrosjon om båtene er ordentlig bygget, men påpeker at det finnes ulike kvalitetsgrader når det gjelder aluminiumslegeringer. I skipsbygging brukes marine grade, og Jaer synes man bør bruke dette også i fritidsbåter. Og så er det én ting man ikke bør gjøre på en aluminiumsbåt, og det er å bruke bunnstoff som inneholder kobber.

- Aluminium har mange fordeler

- To tøffinger med norske aner

- Metallmannens drømmebåt

- Operasjon hyttedrøm

- Fjordtraktor i aluminium

- Kraftkost fra Asker og Estland

- Ukrainske tøffinger

- Første glimt av Falcon

- Båt og henger i ett