TESTKJØRT: Silver Arrow Marine og deres samarbeidspartnerer i Mercedes Benz har testkjørt nye Granturismo.
TESTKJØRT: Silver Arrow Marine og deres samarbeidspartnerer i Mercedes Benz har testkjørt nye Granturismo.

Testkjørte Mercedes-cruiseren

Mange spesielle farkoster blir værende på tegnebrettet. Men det skjer ikke med Mercedes` sølvpil.

Publisert Sist oppdatert

Man skulle tro at en tilsynelatende upraktisk 46-fots Mercedes-designet sportscruiser lett kunne blitt noen flotte tegninger og visjoner på et papir i en skuff, i likhet med flere visjonære konseptbåter vi tidligere har sett.

Les også: Mercedes på sjøen

Men det ser ut til at Mercedes og deres samarbeidspartnere i Silver Arrows Marine mener alvor. Skroget, til det som skal bli 46 grandturismo, har nå hatt sin første tur på vannet. Og testresultatene er en havgående Mercedes verdig, i følge verftets testpiloter.

-Båten overbeviste og overgikk forventningene våre, sier Paolo Banaveri som er tjener som både markedsdirektør og testpilot hos Silver Arrow Marine.

Høy prisklasse

At Mercedes og Silver Arrow-verftet skal ha godt betalt for farkosten kommer neppe som noen bombe. Den første båten skal etter planen komme for salg i september i år. Prisen er estimert til mellom 800 000 og en million. Euro – der altså. I skrivende stund mellom 5,8 og 7,3 millioner kroner. Pluss avgifter.

LANG OG SLANK: Det er et helt nyutviklet konseptskrog som nå testes. Målet er at båten skal stå ferdig til september i år.