Klassiske båter i sjøen

Om ikke båtmuseet er kommet til Vollen ennå, så er trebåt-entusiastene alt i gang med å skape en ny tradisjon i Maud-bukta. 13. august blir det trebåttreff i Vollen.

Publisert Sist oppdatert

Asker og Bærum budstikke melder at både de som har gamle båter å vise frem, og de som kun har lyst å se vakre flytende trelinjer nærmere øyesyn, er invitert til det som kalles "Klassiske båter i sjøen".

Alt et par år har dette treffet funnet sted, og nå er det meningen at det skal bli et fast årlig innslag i Vollen, knyttet mot Kystkultursenteret. Nettopp i dette området ble det bygget mange vakre trebåter, særlig Johan Ankers seilbåter som ble verdensberømt.

Dette er et treff der det er meningen at gamle båtfolk kan møte nye generasjoner båtentusiaster. For anledningen er det leiet inn et eget bryggeanlegg slik at alle dem som kommer med båt skal få en sikker fortøyningsplass.

Arrangementet er beregnet for hele familien og som et ekstra trekkplaster er tryllekunstner Davido hentet inn. Ellers vil selvsagt Selvikvillaen holde åpent hus, der det vil bli servert fiskesuppe. Maud-utstillingen vil være åpen, og det vil du også kunne se nærmere på Egil Bækvolds modellutstilling.

Bak dette klassiske båttreffet står Asker Museum og Vollen Kystkultursenter i samarbeid med Classiske Motorbåter og Klassisk Treseiler Klubb.