REPORTASJEBÅTEN: Vår Targa 27.1 frakter oss fra havn til havn langs kysten. Tips oss om du kjenner noen som fortjener omtale.

Vi drar på sommertokt

Båtmagasinet har nå lagt ut på reportasjereise langs kysten i egen båt.

Som tidligere år legger vi ut på ferd langs norskekysten. Reportasjebåten vår vil du finne langs kysten i Norge og Sverige, fra Rørvik i nord til Göteborg i sør. Vi skal innom alle store byer og kjente steder, men minst like viktig er anløpene på de små og kanskje mer ukjente plassene. Toktet er allerede i gang, og vi holder det gående til langt ut i august.

Fin seilas

Etter en helg med mye vind på sørlandskysten har båt og mannskap hatt en fin seilas rundt Jæren og er nå på vei til Florø via Bergen.

- Dette er tiden på året vi treffer båtfolket i sitt rette element. Det er nå vi hører de gode historiene, ser de spesielle båtene og opplever havnene, sier redaksjonssjef Atle Knutsen som er skipper om bord på den nordligste delen av ruten.

NYE HAVNER: Fjorårets seilas førte oss blant annet til spektakulære Hoddevika.

Ferden går nærmest som en transportetappe opp til Rørvik ved Vikna, der vi starter en rolig ferd sørover igjen, med rikelig tid til å besøke små og store havner og mennesker. Vårt sommertokt går kontinuerlig i sju uker til ende.

- Vi har mange planer og et nokså detaljert program, men det er også viktig å improvisere på en slik tur, sier Knutsen, og oppfordrer folk som har noe på hjertet til å ta kontrakt på VHF-en eller ringe vår tipstelefon om bord; 93 00 67 66.

Targa 27.1

Foran fjorårets sesong byttet Båtmagasinet byttet ut sin Viknes 1030 K3 med den mer hurtiggående Targa 27.1. Viknesen førte oss gjennom 25.000 nautiske mil i løpet av de syv årene den var i tjeneste og har ”ansvaret” for hundrevis av reportasjesider. Tradisjonen føres videre i den atskillig mindre Targane, men med sin D6 på 370 hestekrefter forflytter den seg raskt og har sjøegenskaper som gjør det mulig å legge ut på langtokt i ruskete vær.

- Nå er vi endelig undervis, så det bare å ta kontakt, sier skipperen på reportasjebåten.

FØLG FERDEN VIA AIS:

Følg også ferden på Facebook: www.facebook.com/batmagasinet