Finnmaster 62 BR - Mye komfort

Bowrider-modellen 62 BR fra Finnmaster er uhyre praktisk og antakelig det nærmeste man kommer en skjærgårdsjeep med heldekkende vindskjerm.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

I den grad man kan se noen trender i båtmarkedet 2011, er bowrider-konseptet ett som peker seg ut. Stadig flere småbåtprodusenter erstatter fordekk og lugar med sitteplasser foran vindskjermen. I takt med at markedene henter seg inn igjen etter finanskrisen, har ikke minst norske og finske småbåtprodusenter bedrevet iherdig produktutvikling innenfor bowridersegmentet.

Praktisk

For 6-8 år siden tok Finnmaster et utviklingssprang: Først med Grandezza-modellene og deretter har det også kommet veldesigende småbåter i tur og orden.
Den nye 62 BR er en helt tradisjonell bowrider i utgangspunktet, men som skiller seg fra konkurrentene ved at produsenten har hatt et ekstra sterkt fokus på brukervennlighet. Nærmere en skjærgårdsjeep kommer du ikke i en båt som har heldekkende vindskjerm. Over alt i båten er det små trinn som gjør at man ikke behøver å trå i putene noe sted.

Man beveger seg enkelt i land både fra uteplassen foran vindskjermen og via aktersofaen. Dessuten er båten velsignet med praktiske detaljer som fenderstativ på styrbord side i forkant av konsollen, lanterner som er felt inn slik at de ikke knuses mot brygga, og romslig stuveplass, blant annet i begge konsollene.
Mellom passasjer- og førerkonsoll kan man lukke helt med to luker. Førerkonsollen er meget proft utført med god oversikt og ergonomi, og med plotteren plassert i siktlinjen. Det er brukt et matt materiale rundt konsollen som reduserer refleksene i vindskjermen.

Foruten plass til radio/CD-spiller ved førerkonsollen, er det klargjort plass for kjøleboks på styrbord side akter. Rundt aktersofaen er det en romslig og praktisk kalesjegarasje. Lukene ned til båtens stuverom holdes oppe av solide gassløftere. Både i akterbenken og i det dype stuverommet på babord side er det god stuveplass.
Arealet rundt motoren er en brukervennlig badeplattform med to dype dreggkasser og en badestige.

Nydelig skrog

Vi testet båten med Yamahas F150, men båten selges med motorer ned til 115 hk. Skroget er helt enkelt nydelig, med en marginal planingsterskel og er særdeles lettdrevet. Med 150-hesteren kan man fornemme antydning til chinewalk ved toppfart når motoren er trimmet helt ut, men ved normal kjøring er båten svært presis og forutsigbar og byr på meget god komfort i sjøen. Den nærmer seg de beste modellene fra Yamarin når det gjelder komfort.

FAKTA: FINNMASTER 62 BR

CE-kategori

: C

Produksjonsland:

Finland

Lengde i meter:

6,20

Bredde i meter:

2,30

Dyptgående i meter

: 0,80

V-bunn i grader

: 18°

Vekt tørr båt i kg

: 900

Drivstoff i liter:

98

Max antall personer

: 8

Motoreffekt fra-til i hk:

115-150

Motor testbåt:

Yamaha F150

- Sylindervolum

2.670 ccm

- Antall sylindre

4

- Effekt i hk (kw)

150 (110,29)

Toppfart i test i knop:

45

Opplysninger

: www.yamaha-motor.no

 

(20.06.2011)