Hobbyfiskerens drøm

Boston Whaler 285 Conquest med to ganger 250 hk og sju stangholdere burde være en våt drøm for de fleste havfiskere.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Boston Whaler skulle være velkjent for de fleste. De amerikanske kvalitetsbåtene ble kjent for at de ikke kunne synke. Dette oppnås ved hjelp av skumfylte rom mellom skrog og innerliner. Denne teknologien er ikke lenger unik for BW, men man er likevel tro mot konseptet. På 80-tallet ble en flytende Boston Whaler delt i to med motorsag på Rådhuskaia, for å bevise at båten fløt, selv om den var delt i to. Tidligere, i 1961, ble en BW sendt utfor Niagara Falls for å bevise at dette ikke var noen hvilken som helst båt. Vel, Problemstillingene var kanskje ikke veldig aktuelle, men BW bestod begge testene.


UNDER DEKK er det godt med plass for både bespising og overnatting.

I dag har det amerikanske verftet 28 modeller fordelt på seriene Supersport, Montauk, Dauntless, Outrage og Conquest. Det er sistnevnte som nå har fått et nytt medlem. 285 Conquest utrustes med inntil 2X250 hk. Minste alternativ er 450 hk, så man har i realiteten bare to valg; 2x225 eller 2x250 hk. Med 450 hk går båten drøyt 40 knop.

28-foteren har to lugarer med totalt fire køyeplasser under dekk. Her er det også en dinette og en liten bysse. Båten har ellers stort akterdekk for å ta imot fangsten som kommer over rekka. Innredningen og overnattingsmulighetene gjør at denne farkosten også vil egne seg som familiebåt. Men først og fremst er den en drøm for ivrige havfiskere.

I Norge importeres Boston Whaler av Oslo båtsenter.

Tekniske data – Boston Whaler

Lengde:

8,51 meter

Bredde:

2,90 meter

Vekt:

3311 kilo

Maks ant. Personer:

12

V-bunn:

20 grader

Drivstoffkapasitet:

750 liter

Mer info

: www.osloboat.com