TG Boats TG 5.9

HAR DET MESTE: Gode sjøegenskaper, en praktisk dekkslayout, smart akterdekk og god drivstofføkonomi med en liten motor, gjør TG 5.9 til en glimrende, ujålete landstedbåt. FOTO: Atle Knutsen

Førsteinntrykk/Test TG 5.9 - Herlig ukomplisert

Fra finske TG Boats kommer ingen revolusjoner. Takk og pris. Her bygges hederlige bruksbåter med gode, lettdrevne skrog og en praktisk dekkslayout. Og når det kommer en ny modell som TG 5.9, må produsenten insistere: “TG 5.9 er en totalt ny båt.” Vi tester.

Publisert Sist oppdatert

Lanseringen av TG-Alfa for drøyt to år siden, markerte et vaktskifte hos den finske båtprodusenten. Båtbyggeren Tage Gustafson med en tung fortid fra det nordiske båtracing-miljøet, bygget opp TG-båtene som fikk godt ry for sine sjøegenskaper.

Med lettdrevne skrog med minimal planingsterskel, en enkel hytte akter og med gjennomgang fra for til akter på et øyeblikk, er TG-båtene skreddersydd for det norske skjærgårdslivet. Nå er det yngre familiemedlemmer som driver TG Boats, blant andre sønnen Frese Gustafson, som også har en fortid fra båtracingbanen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER