utgave nr 4 2003

Kompromissløst råskinn

Publisert Sist oppdatert

Kompromissløst råskinn

Vi krabber gjennom takluka og ned i båten. Ned til dype komfortable tepper og fire bøtteseter, langt fra det vi tradisjonelt forbinder med båtglede. Om bord i denne båten ville en fiskestang vært like upassende som en biff på en vegetarianers tallerken.
To Mercury totaktere snerrer. Jeg har 450 hester som slippes løs gjennom et kontant trykk på gasspedalen. Akselerasjonen er voldsom, men heftig blir det først når vi svinger. I seksti knop er G-kreftene nærmest kvalmende, og det er nesten så vi kan høre innvollene klaske mot kroppsveggen.
Bladerunner 34 er formgitt i McLarens vindtunnel. Der er den skreddersydd slik at luften som passerer gjennom de to tunnelene gir nok løft til at den blir liggende og flyte på en luftpute, men ikke tilstrekkelig til at den letter. Med tre skog er grepet i vannet formidabelt, og fordi Bladerunner er en trimaran legger den seg ikke innover i svingene.
Bladerunner er utelukkende konstruert med fart og kjøreglede i tankene. Ikke så rart da at brorparten av kundene som ankommer ICE Marine enten kjører Porsche eller Ferrari.