utgave nr 4 1991

Offeranodene

Publisert Sist oppdatert


    Har du sjekket

    OFFERANODENE?

    Du har vel sjekket offeranodene på drevet? Har du hatt båten på land, er det greit. En del av bunnstofftypene er nå så gode at produsentene reklamerer med at stoffet tåler mer enn en sesong. Dette frister noen til å ligge i boblehavn eller i isfri havn uten å ta båten på land hvert år. Når dette gjelder drevbåter, er vi betenkt. En ting er sinkanodene. De på bildet har ligget ute en sesong, og må skiftes. Gummibelgene rundt overføringene ikke skiftes hvert år - vi gjør det.
    Propellene bør sjekkes. Ta dem av og bruk øynene i første omgang. Ser du noe som ligner bulker og sprekker, konferer med en ekspert. Det skal ikke store bulken til før det blir vibrasjoner. Rett ikke store bulker på gehør. Her trengs det målinger med spesialutstyr. Er det sår i lakken, puss ned, og la propellen få en omgang med egnet primer og lakk. Glem ikke et lag med bunnstoff på propellen før du setter ut.
    Ta også propellene av akselen. Sjekk at alt er i orden. Sene, plast eller lignende uoppløselige saker som har tvunnet seg rundt akselen, kan ta knekken på tetningene inn til gearhuset. I verste fall kan det bety dyre reparasjoner.