utgave nr 3 2004

Småjeeptest: With 480 Sport

Publisert Sist oppdatert

With 480 Sport

En tanke tynn

With 480 Sport er en av Bror Withs dromediller, produsert av With Viksund på Sri Lanka. Den er billig, men ikke spesielt bra.

Hvis man er på jakt etter en båt som tar seg pent ut ved brygga er With 480 Sport et utmerket alternativ. Dessverre har produsenten lagt for liten vekt på kvalitet og holdbare løsninger i denne båten.
Det er en egenartet opplevelse å sette seg bak rattet i den revitaliserte lille sportsbåten. Skroget er gammelt og velkjent - både sporty og morsomt, men det kjennes litt mykt i konsistensen. Det skjelver som et aspeløv i møte med sjøen. Vår testbåt var forsynt med lekre teakluker som skal erstattes med støpte, uten at vi kan se at dette vil ha noen stor strukturell betydning. De spinkle dimensjonene går også igjen på rekkene både rundt dollbordet og konsollen. Mens det blir stadig vanligere å velge 25 mm stålrør og oppover, har denne produsenten valgt å bruke 20 mm. Kort og godt for spinkelt.
Styrekonsollen fungerer greit og har en komfortabel fothviler. Konsollen har tilstrekkelig plass til instrumenter, samt en liten nisje til mobiltelefon m.v. Rattet er plassert til styrbord for å kunne benytte en sidemontert kontroll. Dessverre er det ikke plass til en toppmontert kontrollboks siden plasseringen av rattet er predisponert allerede ved støping. Vår mening er at en så liten båt bør har rattet plassert i midten, eventuelt hele konsollen på styrbord side for å gi bedre gjennomgangsplass. Monteringen av kontrollboksen på utsiden av vindskjermen er heller ikke bra, og wirestrømpen ligger løst på dørken. Den blåfargete vindskjermen ser lekker ut, men er ugunstig ved for eksempel kjøring i mørket.
Rormannsbenken akter strekker seg i hele båtens bredde. Stueromsluken har ingen fals som drenerer vannet vekk rundt luken akter. Selve rommet har heller ingen drenering. Den aktre delen av With 480 Sport er lite gjennomtenkt. Alle kabler fra konsollen til motoren er trukket under dørken, og kabelskjøter er vanskelig tilgjengelige. Det elektriske anlegget er dessuten temmelig uorganisert. Siden stuerommet akter har innerliner er det kun mulig å komme til innerskroget akter gjennom en liten håndluke i motorbrønnen. Det er for dårlig. With 480 Sport er i modernisert utgave utstyrt med selvdrenerende dørk, som stenges med en propp i motorbrønnen akter. Dreneringsslangen er trukket gjennom innskroget. Der ligger den uten mulighet til ettersyn. Dreneringen til dreggkassen forut er lagt inn i båten slik at vannet må finne veien ut via selvlenseren. Også dette mener vi er en ufornuftig løsning.
Lanterneføringen er forskriftsmessig, med en integrert rød/grønn i baugen og en rundtlysende hvit på mast helt akter.

Pluss
+ Prisgunstig.
+ Behagelig fothviler.

Minus
- Inspeksjonsmuligheter.
- Uergonomisk konsoll.

Tekniske data:
Lengde i m4,80
Bredde i m1,90
Vekt uten motor, kg350
Maks motorstyrke i hk50
Maks belastning6
Utrustning:
Brannslukker
Badestige
Puter
LanternerX
Lensepumpe
SelvlensX
Pakkepris 04119.000,-
Kontakt Euro Fritid AS, Bergen
Telefon 55 33 58 00
Internett: www.eurofritid.no