utgave nr 12 1994

Yamaha 40 hk

Publisert Sist oppdatert

Ny Yamaha 40 hk:

Enklere gearing

I Yamahas High Tech-serie er en ny tre-sylindret 40-hester på markedet, en motor som har fått samlet alle betjeningsfunksjoner i rorkulten. Gearhendelen er montert like ved gasshåndtaket og dødmannsknapp/stoppknapp litt lenger inn på rorkulten. Svingradiusen er ytterligere forbedret, og styringen er enda lettere. Friksjonsskruen for justering av friksjonen i styringen er forbedret samtidig som man har en ny og bedre løsning for gruntvannsinnstilling, et såkalt hydro-tilt-system.
40-hesteren kan også fåes med powertrim/tilt som er av Yamahas nyeste generasjon med begge funksjoner i en to-trinns hydraulisk sylinder i stedet for den konvensjonelle med tre forskjellige sylindrer. Dette gjør at trim/tilt-enheten reduseres i vekt med 30 prosent.
Den tre-sylindrede motoren er på 698 ccm, og hver sylinder har sin egen forgasser. Boring og slaglengde er henholdsvis 67 mm og 66 mm. Motoren kan fåes både med manuell og elektrisk start, og oljeblandingen besørges gjennom separat oljetank som Yamaha kaller autolube.