utgave nr 12 1994

Cyclops radarreflektor

Publisert Sist oppdatert

Ny radarreflektor

FRA KRIGENS DAGER

Det var Falklands-krigen som ga gjennombruddet for Cyclops radarreflektor. Det engelske forsvaret trengte en spesiell reflektor de kunne montere på helikoptrene sine og som returnerte så kraftige signaler at de radarstyrte rakettene fra argentinske styrker ble lurt til å tro at det var signalene fra et krigsskip. Det endte som regel med at rakettene falt ned i sjøen langt unna de britiske krigsskipene. De søkte seg jo mot mål som ikke fantes.
Nå er Cyclops-radaren utviklet for det kommersielle lystbåtmarkedet. Den skal monteres på toppen av masten, eller på styrhustaket for at den skal få tilnærmet 360° rekkevidde. Når radarsignaler treffer reflektoren, virker denne omtrent som et øyeeple. Det innkomne radarsignalet blir fokusert mot et speil og kastet tilbake i et meget konsentrert og sterkt signal, såkalt “magisk øyeeple” teknologi.
Cyclops har foreløpig ikke fått noen norsk importør, men man kan henvende seg direkte til Cyclops Technologies Ltd, P.O.Box 6, Bognor Regis, West Sussex PO229TL, England. Tlf. 095-44-1243-841123.