utgave nr 10 1994

Sugsnabben - ny oljesuger

Publisert Sist oppdatert

SUGSNABBEN - NY OLJESUGER

Om du vil skifte olje, pumpe opp dårlig diesel eller trenger å låne drivstoff fra en annen båt for å komme videre, kan håndpumpa Sugsnabben hjelpe deg. Det er den tyske produsenten Hava som har lansert et manuelt pumpesystem for motorbåter, biler og landbruksmaskiner.
Sugsnabben består av en 5 liters plastkanne med skrulokk hvor to plastslanger er festet. Den ene kobles til pumpa, som ser ut som en vanlig sykkelpumpe, og den andre stikkes ned i tanken - om det er olje, bensin, diesel eller annet fluidum av sterkere karakter (!) man vil ha pumpet opp. Det følger med tre forskjellige slanger med diametere på 7 mm, 6 mm og 5 mm. Pris er kr. 398.
For å lette tømmeoperasjonen, bør kannen stå så lavt som mulig. Under pumpingen oppstår et vakuum i beholderen og når det begynner å renne, trenger man bare å forsterke suget ved å pumpe litt nå og da etter behov. Når pumpen suger luft, er tanken tom. På denne måten er det enkelt å samle opp spillolje og få kvittet seg med den på dertil egnet plass.
Opplysninger: Swang i Oslo. Tlf.:22 52 41 80.