utgave nr 10 1993

Aerolite og Aerodux lim

Publisert Sist oppdatert

Velkjent lim tilbake på markedet


To kjente limtyper som har vært borte fra det norske markedet er tilbake. Aerolite 306 og Aerodux 500 importeres nå til Norge av båtbygger Bjarne Ellebye på Vinterbro. Ellebye bygger nordlandsbåter, prammer og joller og selger også søm, spiker, klink, roer, trepropper, drev og lim.
Aerolite 306 er et fyllende (1,3 mm) to-komponent lim som er vann-og varmebestandig og skal være lett å bruke. Lim og herder strykes på hver sin del og begynner å herde når emnene kommer i kontakt. Produsent er Dynochem i England, og limet er godkjent for liming av trekonstruksjoner i klassifiserte båter av "Lloyds Register of Shipping".
Aerodux 500 er også godt kjent i Norge fra tidligere. En to-komponent limtype i tre varianter som har fyllende egenskaper. 500 F er hurtigtørkende, 500 M er middels og 500 S er langsom. Herderen (501) er den samme for alle tre. De er alle godkjente til sammenføyninger av mange forskjellige stoffer til porøse underlag, som trevirke, mineralfibre, teglstein, betong, uglasert porselen, plast, lær, kork, linoleum og nylon.
Opplysninger: Trebåten, Nedre Bækvei 18, 1433 Vinterbro. Tlf.: 64 94 58 88.