utgave nr 1 2001

Familie i Florø vant jolla!

Publisert Sist oppdatert

Familie i Florø vant jolla!

Familien Ludvigsen med mor Sissel og far Atle og sønnene Kristian, Anders og Sondre var de heldige vinnerne i årets abonnementstrekning, og er nå eiere av Suzumar gummibåten med 4 hk påhenger. Litt av en julegave å få en uke før den store høytiden. Søndag før julaften tok de jomfruturen i vakkert vestlandsvær!

Tekst: ANNE MARIT KLOKK
Foto: ARVE SOLBAKKEN

Familien ble plukket ut blant de mange abonnentene våre som hadde betalt sin giro i god tid. Ludvigsens har abonnert på Båtmagasinet i mange år – hvor lenge kan ikke Atle huske. Men som han sier:
-Det er vel det eneste båtbladet i Norge som dekker det meste med nye og brukte båter og som har reportasjer fra hele landet.
-Ungene er vilt begeistret og i dag (søndag før julaften) skal vi sjøsette herligheten og prøvekjøre. Her er det vakkert og kaldt, en stålende dag! Kristian på ni år har puttet sparepenger på en krukke i lengre tid fordi vi hadde tenkt å kjøpe en gummibåt til våren. Han er helt i hundre og ingen av oss kunne fått en bedre julegave. Vår feriebåt er en Bonanza 28 og jolla passer jo perfekt til moderskipet, forteller Torill og Atle og er veldig veldig glade. De har nok vært klar over denne premien og har lest at andre har fått den, men hadde aldri drømt om at det en gang skulle bli dem.

Ivrige båtferierende

Atle har hatt båt bestandig, men småbarnsfamilien Ludvigsen gikk inn i båtlivet på midten av 80-tallet og har siden det hatt forskjellige båter. I fjor ble det 21 overnattingsdøgn om bord, men de holdt seg innenfor fylket hvor godværet holdt seg. Planene for neste år er ikke helt klare, men at det blir båtferie er bestemt. I øyeblikket er Bonanzaen på land, så i vinter blir det nok den nye gummibåten som tar dem på småturer når været er hyggelig.
Atle jobber på et lakseslakteri i Florø som kjølemaskinist og i fritiden er han ivrig bruker av Båtmagasinets Internettsider.
-Jeg har bestemt meg for å kjøpe en større motor til Bonanzaen og har vært på jakt etter en passende på Bruktbørsen. I dag sitter en Volvo Penta 150 hk om bord. Nå blir det sannsynligvis en ny Vetus på drøyt 200 hk. Vi har jo litt mer penger å rutte med i og med at vi har spart inn det en gummibåt med påhenger vil koste.

Aktivt i Florø

Båtlivet i Florø og den lokale båtforeningen florerer, men familien Ludvigsen har så langt holdt seg utenfor foreningen.
-Vi vet at det er stor aktivitet i foreningen med lange og hyggelige konvoiturer og mye festivitas, men så lenge ungene har vært små, har det liksom ikke blitt til at vi har meldt oss inn. Vi har jo flotte havner og forholdene her ligger perfekt til rette for alle som er båtinteresserte, sier Atle.

Powered by Labrador CMS