utgave nr 10 2004

Prøvekjørt: Silver Eagle Star Cabin 650

Publisert Sist oppdatert

Prøvekjørt: Silver Eagle Star Cabin 650

Råtass med tak

Skinnet kan bedra. Silver Eagle Star Cabin 650 er et eksempel på det. Det trauste utseendet skjuler nemlig en morsom og leken båt.

TEKST OG FOTO: JAN HARRY SVENDSEN

Silverens skrog er i aluminium, mens overbygget og innerlineren er i glassfiber. Dermed kombineres aluminiumsskrogets robuste tøffhet med glassfiberens finish. Dette er Silver ganske alene om å gjøre, og løsningen er vellykket. Silver Eagle Star Cabin er en kabinbåt på 6,5 meter. Det fører utvilsomt til visse kompromisser, men plassen er godt utnyttet og funksjonaliteten er god.

God plassutnyttelse

Båten har åpen pulpit, to kryssholt og et lite baugnebb. I tillegg er det integrert en liten lufteluke på fordekket. Adkomsten akterover skjer via svært smale dollbord, men griperekker på hytta sørger likevel for en viss grad av sikkerhet. Akter har båten et lite dekk og en badeplattform med en fin badeleider.
En skyvedør leder inn i båtens kabin som består av en langsgående benk til babord side, soveplass til to under dekk og førerplass til styrbord. Bak førerstolen er det gjort plass til et lite sete som er montert på tvers av kjøreretningen.

Morsomme kjøreegenskaper

Førerplassen er oversiktlig og fin. Instrumentene er logisk plassert, det samme med ratt og kontrollboks. Det justerbare førersetet gir god støtte og det er lett å finne seg til rette. Under en pleksiglassplate er det mulig å legge fra seg småting, og det er også godt med stuverom ellers i båten.
Til å ha et litt sedat utseende overrasker båten hva kjøreegenskaper angår. Med en 150 hestekrefters Honda utenbordsmotor er båten motorisert opp mot grensen av hva skroget tåler, men ikke over. Skroget går mykt og fint i sjøen, og selv med motoren trimmet ut er det ikke tegn til chinewalk eller andre uregelmessigheter. Faktum er at båten med denne motoren har et solid kraftoverskudd som gjør enhver tur til en kjøreopplevelse.

Tekniske data

Lengde: 6,50 meter
Bredde:2,40 meter
Vekt:900 kilo
Anbefalte motorer:90 - 150 hk
Motor på testbåt:150 hk
Toppfart:41 knop
Drivstoff: 110 liter
CE-kategori:C
Pris, bare båt:275.850,-
Pris med 150 hk (Mercury Optimax):408.970;-

Powered by Labrador CMS